Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği ve AİD Uluslararası Doktorlar Derneği Trabzon Temsilciliği, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında ihtiyac sahiplerine hijyen paketi ve oyuncak dağıttı.
İHH Derneğinden yapılan yazılı acıklamaya gore, hijyen paketinde, kolonya, banyo sabunu, sıvı sabun, cocuklar icin diş fırcası ile diş macunu, bulaşık deterjanı, ıslak mendil, maske, camaşır suyu ve tuvalet kağıdı bulunuyor.

Acıklamada goruşlerine yer verilen AİD Trabzon Temsilcisi Abdussamet Şahin, yardımları dağıtmaya yetim ailelerinden başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Koronavirus surecinde en cok dikkat etmemiz gereken noktalardan birisi temizlik ve hijyen. Tabii bu surecte cocuklarımızı unutmadık. Trabzon İHH'nın desteğiyle tum yetimlerimize yaş gruplarına gore oluşturulan oyuncakları da dağıtmış olduk. İnşallah gelen bağışlarla daha cok aileye ulaşacağız. Bu sureci beraber aşmak icin elimizden gelen gayreti gosteriyoruz. Calışmaya gonul veren doktor arkadaşlarımıza şahsım ve derneğim adına teşekkur ediyorum."
Trabzon İHH Başkanı Zuhtu Kalma ise yardım kampanyasının AİD onculuğunde başlatıldığını ifade ederek, Şahin'e teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Taşcan