TurkTraktor'un Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile birlikte hayata gecirdiği Engelsiz Gelişim Platformu projesiyle engelli calışanların teknik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve endustrideki engelli istihdamının desteklenmesi hedefleniyor.
Şirketten yapılan acıklamaya gore, TurkTraktor, engelli calışanlara yonelik olarak 2018 yılında İŞKUR tarafından desteklenen İşitme Engellilere Yonelik Sanal Gerceklik Teknolojisiyle Teknik Eğitimler projesini hayata gecirdi.

2019 yılında da Turkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte Bir İşaretin Yeter projesinde yerini aldı.
TurkTraktor, bu yıl ise engelli calışanların teknik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak uzere TİSK ile Engelsiz Gelişim Platformu projesi icin iş birliği anlaşmasını imzaladı ve proje kapsamındaki calışmalara başladı.
Engelsiz Gelişim Platformu Projesi calışmaları, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koc ile TurkTraktor İK Direktoru Osman Ozdemir liderliğinde, TurkTraktor'un farklı fonksiyonlarından calışanların da katılımıyla oluşan bir ekip tarafından yurutulecek.
5 yıl icinde tamamlanması hedeflenen proje kapsamında, TİSK'e bağlı 20 uye işveren sendikası ve onlara bağlı kurumlarla da iş birlikleri geliştirilecek. Bu iş birlikleriyle platformdan yararlanacak calışan sayısının en ust seviyelere taşınması hedefleniyor.
Engelsiz Gelişim Platformu projesi kapsamında TurkTraktor Ankara Fabrikası'na kurulacak olan tasarım studyosunda e-eğitim icerikleri uretilecek ve bu icerikler kurulacak olan online eğitim platformu aracılığıyla gorme, işitme ve bedensel engelli bireylere ucretsiz sunulacak.
Metal sanayisinden, tarıma kadar geniş bir yelpazede teknik iceriklerin yanı sıra sosyal becerileri geliştirmeye yonelik iceriklerin de sunulacağı platformdan, TİSK catısı altında calışan binlerce engelli bireyin yanı sıra orgun eğitim ve iş gucunde bulunan tum engelli vatandaşlar ile onların aile ve sosyal cevreleri de yararlanabilecek.
Boylelikle Engelsiz Gelişim Platformu, topluma ucretsiz bir gelişim hizmeti sunarken aynı zamanda bu konuda toplumsal farkındalığın gelişmesine de katkı sağlayacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Yıldız