Mersin Buyukşehir Belediyesinin "1 Ekmek 1 Corba" hizmeti, bu kış da hastane onlerinde başladı. Hafta ici 18.00-20.00 saatleri arası Tarsus ve Mersin merkezdeki hastane onlerinde vatandaşlara mercimek corbası ikram ediliyor.
Mersin Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kış mevsiminde uygulanan "1 Ekmek 1 Corba" projesi, bu yıl 2 Kasım'da 28 noktada başlayıp yıl sonuna kadar 34 noktaya yukseldi. Acil servis onlerinde de hafta ici akşam saat 18.00-20.00 saatleri arasında corba ikramı başladı.

Hijyen tedbirleri ust seviyelerde tutularak vatandaşlara sunuluyor
"1 Ekmek 1 Corba" projesiyle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında kentin 29 noktasında sanayi sitesi, sebze ve meyve toptancı hali, iş merkezleri onu, duraklar ve bircok mahallede vatandaşlara karton bardakta sıcak mercimek corbası ve yanında ekmek ikram ediliyor. Corba, soğuk kış sabahlarında vatandaşların icini ısıtıyor. Gecen kış akşam saatlerinde acil servis onlerinde verilen corba hizmeti bu kış da surduruldu. Hijyenik koşullarda hazırlanan corba, acil servis onlerinde hijyen tedbirleri ust seviyelerde tutularak vatandaşlara sunuluyor. Salgın surecinde vatandaşların yiyecek satan yer bulmakta yaşadığı sıkıntıya Buyukşehir Belediyesi, '1 Ekmek 1 Corba' hizmetiyle care oluyor.
Haftanın 2 gunu Tarsus'ta 3 gunu ise Mersin merkezde
Corba hizmeti pazartesi gunu Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, salı gunu Tarsus SSK Hastanesi, carşamba gunu Mersin Toros Devlet Hastanesi, perşembe gunu Mersin Universitesi acil servis onu ve cuma gunu Tarsus Devlet Hastanesi onunde hizmet veriyor. 34 corba dağıtım noktasının tamamı ise mersin.bel.tr internet adresinin 'duyurular' bolumunde yer alıyor.
"Buralardaki yoğunluğu goz ardı edemezdik"
Buyukşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Aşhane sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, gecen kış da havalar ısınana kadar hastane onlerinde corba hizmetini surdurduklerini hatırlatarak, "Bu yıl da kış mevsimin gelmesiyle corba dağıtımına tekrar başladık. İlk etapta 28 noktada başladık. Bu hafta itibariyle 34 noktaya cıkarttık. Gecen yıl zaten hastanelerimizde sabah ve akşam vardı. Bu yıl pandemi biraz bizi de etkiledi ama buralardaki yoğunluğu goz ardı edemezdik. Vatandaşlarımızın ciddi anlamda bu yonde de talepleri olunca, biz haftanın 5 gunu hastanelerimizde olmak şartıyla 2 gunu Tarsus hastanelerinde 3 gunu de Mersin'de olmak uzere tekrar corba hizmetimize başladık. Ocak ayı itibariyle de 13 ilcemizde de surdurmeye devam edeceğiz" dedi.
"Olumlu, yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu duşunuyorum"
Mezitli Belediyesi Meclis Uyesi Huseyin Abuş da Mersin Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesine hasta ziyareti icin geldiği sırada Buyukşehir'in corba hizmetiyle karşılaştığını belirterek, "Belediyenin boyle bir hizmeti olduğunu biliyordum. Olumlu, yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu duşunuyorum. Cok guzel bir uygulama. Bundan dolayı Buyukşehir Belediye Başkanımız Vahap Secer'e cok teşekkur ediyoruz. Halk bunu takdirle karşılıyor. Pandemi dolayısıyla kafelerin, yemekhanelerin kapalı olmasından kaynaklı boyle bir hizmetin verilmesi burada daha bir onem kazanıyor" diye konuştu.
"Corbadan ote bana insanımızın sıcaklığını veren bir duygu"
Rıdvan Bayrak ise babasının rahatsızlığı dolayısıyla Mersin Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesine geldiklerini soyledi. Corbanın insanlar arasındaki sıcaklığı da temsil ettiğini vurgulayan Bayrak, "Corba uygulamasından cok memnunuz. Ozellikle akşamları havanın soğumasıyla birlikte insanların yiyecek bulmakta biraz sıkıntı cektiğini goruyorum. Buradaki insanların gercekten ihtiyacı olduğunu duşunuyorum. Boyle calışmalar insanları onurlandırıyor. Ben de onur duyuyorum. Corbanın insanları birbirine bağladığını duşunuyorum. Corbadan ote bana insanımızın sıcaklığını veren bir duygu. İnşallah bu corba bizi birbirimize bağlar, sevgimizi de daha da guclendirir" ifadelerini kullandı. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı