Frutti Extra Bursaspor-Galatasaray basketbol macını sağlık ekipleriyle birlikte izleyen Buyukşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, Bursa'daki salgın başarısının asil mimarının acil sağlık personeli olduğunu soyledi. Başkan Aktaş, karşılaşmanın devre arasında sağlık calışanlarına birer gul ciceği ve ceşitli hediyeler takdim etti.
Turkiye Basketbol Ligi Frutti Extra Bursaspor-Galatasaray macı, Tofaş Kapalı Spor Salonu'nda oynandı. Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, musabakayı İl Sağlık Muduru Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve sağlık memurlarıyla birlikte takip etti. İl Sağlık Mudurluğu Acil Sağlık Hizmetleri Birimi'ne bağlı 27 personel, karşılaşma suresince uzerlerinde 'Maske, mesafe, temizlik', 'Hayatını covid nedeniyle kaybeden sağlık calışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz' yazılı dovizler taşıdı.

Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başta sağlık teşkilatı olmak uzere devletin tum kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun bir salgın mucadelesi verdiğini soyledi. Bu anlamda Bursa'da da buyuk mesafe kat edildiğini belirten Başkan Aktaş, "Ama asla gevşemek yok. Sıkı duruş ve tedbirlerle birlikte inanıyorum ki en kısa zamanda yaşanan sıkıntıyı bertaraf edeceğiz. Zaten aşı uygulaması da yavaş yavaş başlıyor" dedi.
Frutti Extra Bursaspor-Galatasaray musabakasının heyecanını sağlık memurlarıyla birlikte yaşamaktan mutluluk duyduklarını soyleyen Başkan Aktaş, "Onlara cicek takdimiyle beraber hediyelerimizi verdik. Ozellikle Mart 2020'den beri gayretin de otesinde olağanustu performans ortaya koyuyorlar. Bizatihi şahidim. Her birine ayrı ayrı teşekkur ediyorum. Ailelerinden, sevdiklerinden, ozel hayatlarından fedakarlık ettiler. Bursa'da sağlanan başarının bana gore asıl mimarı oldular" diye konuştu.
İl Sağlık Muduru Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ise salgın ile mucadelede Bursa Buyukşehir Belediyesi'nden her aşamada buyuk destek gorduklerini hatırlatarak, 'yapılan moral organizasyonu nedeniyle' Başkan Aktaş'a teşekkur etti.
Başkan Alinur Aktaş, Frutti Extra Bursaspor-Galatasaray basketbol macının ardından, yine sağlık calışanlarıyla birlikte Efeler Ligi Bursa Buyukşehir Belediyespor-Solhan Spor voleybol karşılaşmasını takip etti. Başkan Aktaş, burada da kendisiyle birlikte macın heyecanına ortak olan 27 acil sağlık personeline cicek ve ceşitli hediyeler takdim etti. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı