Herkese yeniden merhaba. Oncelikle gectiğimiz hafta yayınladığım "11 Yaşında 4 Programlama Dilini Nasıl Oğrendim?" yazıma gelen olumlu yorumları icin herkese teşekkur ederim. Umarım programcılığa hevesli arkadaşlarım ve aileleri icin bir faydam dokunmuştur.
Bu hafta ise sizlere yazılım oğrenirken kullandığım platformları aktarmak istiyorum. Kişisel bir liste olacağı icin benzer platformları daha once bazı listelerde gormuş olabilirsiniz. Bu nedenle one cıkan ozellikleri ile anlatmaya calışacağım. Aralarında hem ucretli hem de ucretsiz olanlar da var. Siz de birini secip yazılım konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Onerileriniz olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.
[h=2]Ucretsiz eğitim videoları icin YouTube kullanıyorum:[/h]

Aslında YouTube eğitici yonuyle de ceşitli secenekler sunan bir yer. Yonelmek istediğiniz yazılım konularında aramalara yaparak guncel kurslara ucretsiz şekilde ulaşabilirsiniz. Yazılım oğrenmeye başladığım ilk zamanlarda YouTube'da ucretsiz eğitim yayınlayan kanallar cok işime yaramıştı. Kendilerine teşekkur ederim. Takip ettiğim bazı YouTube kanalları ise Selman Kahya ve Yazılım Bilimi.
[h=2]Yapboz ile kodlama oğrenmek icin Code.org kullanıyorum:[/h]

Bu siteyi okuldaki oğretmenim sayesinde oğrendim. Yapboz oyunları ile kodlamayı oğreten bir site. Hem de en alt seviyeden oğretmeye başladığı icin duzenli kullanırsanız kendinizi gelirtirebilirsiniz. Merakı olan herkes bu site ile kodlama yapabilir.
[h=2]Linux dersi icin Udemy'den eğitim alıyorum. Şimdiye kadar memnunum:[/h]

Turkce yazılım eğitimi icin Udemy uzerinden ucretli veya ucretsiz kurslara başvurup ders alabiliyorsunuz. Daha once Webtekno YouTube kanalında da Udemy eğitimleri hakkında pek cok video yayınlanmıştı. Ben de Linux derslerini Udemy'deki kurslardan almaya başladım. Şimdiye kadar memnun olduğum icin listeye eklemek istedim. Ayrıca daha once Webtekno'dan Berkay ağabeyin yazdığı ucretsiz yazılım kursları yazısına da goz atabilirsiniz.
[h=2]Basit oyunlar ve animasyonlar yapmak icin Scratch cok eğlenceli:[/h]

Amerika'daki MIT tarafından kurulan bir internet sitesi. Hem oğrenciler hem de ailelerine yonelik eğitimler var. Uygulamalı dersler arıyorsanız en eğlenceli sitelerden birisi olduğunu soyleyebilirim. Kodlayarak yaptığınız animasyonları, oyunları ve basit uygulamaları tum dunya ile paylaşabiliyorsunuz. Hepsi ucretsiz ve Turkce.
Eğer sizin de yazılım oğrenmek icin kullandığınız platformlar varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Gectiğimiz hafta gelen olumlu yorumlar icin tekrar teşekkur ederim. Onumuzdeki hafta icin icerik onerilerinizi de bekliyorum. Kendinize iyi bakın.