iOS 13 işletim sisteminin beta surumunun yayınlanmasının ardından, yeni işletim sisteminin detayları tespit edilmeye devam ediyor. Son olarak iOS 13 surumunun icerisinde yer alan spam arama ozelliği one cıktı. Spam arama filtreleme ozelliği olarak one cıkan yeni koruma sisteminin detaylarından sz edelim. Bakalım bu kez nasıl bir sisteme yer veriliyor?

iOS 13 Spam Aramaları Engelleyecek

Yeni ozellik sayesinde iOS 13 işletim sistemini kullanan cihazlara gelen spam aramaların doğrudan engellendiğini gormek mumkun olacak.

Gelen aramaları kontrol edecek olan işletim sistemi, aramada gelen numarayı tum rehberinizde, kişilerinizde, mail hesaplarınızda ve bağlı tum hesaplarınızda arıyor. Hesaplarda yapılan aramalarda bulunamayan numaralardan gelen aramalar doğrudan telesekretere aktarılacak.

Spam aramaları engellemek icin kullanılacak olan bu sistemin, kullanıcı kontrolunde olması bekleniyor. Yani istediğiniz zaman bu ozelliği acıp kapatabilirsiniz. Tabii ki burada dikkat ceken bir detay daha var. İlla ki rehberde yer almayan numaralar sahte ya da spam numaralar olacak diye bir şey yok.

Bunun icin kullanıcıların duzenli olarak telesekreterleri kontrol etmesi gerekebilir. Bunun icin farklı bir alternatif sunulup sunulmayacağı ise merak konusu. Apple’ın iOS 13 icin yayınlayacağı guncellemeler sırasında bu konuda da duzenlemeler sunması bekleniyor.

Yeni guncellemelerde spam aramaların daha nasıl değiştirileceğini zaman gosterecek. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.