Kullanıcılar tarafından iOS 14 ile birlikte gelecek en buyuk guncellemelerden biri şuphesiz yeni Widget deneyimi olacak. Aslında uzun yıllardır Android kullanıcılarının sahip olduğu bu ozellik, iOS'a ozel bir şekilde yeni surumde karşımıza cıkacak. Bu yazımızda sizler icin iOS 14 ile birlikte gelecek ana ekran Widget’larını nasıl kullanabileceğinizi anlattık.

Apple, iOS 14 ile işlevselliği arttırmak icin kullanıcının arzusuna gore farklı boyut ve şekil alabilecek yeni Widget'ları ana ekrana taşıyor. iOS 14, ana ekran Widget’ları ile kullanıcı arayuzune yepyeni bir gorunum geliyor.
Apple’ın iOS 14 ile gelecek Widget ozelliği aslında yeni bir fikir değil. Android dunyasında uzun yıllardır var olan bu ozellik, iOS icin Apple tarafından yorumlandı.

Akıllı Yığınlar, gun boyunca en alakalı bilgileri gostermek icin farklı Widget'lar arasında otomatik olarak dolaşan temiz bir Widget seceneğidir. Akıllı Yığın ozelliğinde bulunan farklı secenekler arasında istediğiniz zaman manuel olarak da hızlıca kaydırma yapabilirsiniz.

iOS 14 Widget ozelliği nasıl kullanılır?
  • Adım #1: Ana ekran duzenleme kısmı aktif olana kadar, ana ekranınızda bulunan ikonlardan birine basılı tutun.
  • Adım #2: Sol ust koşedeki artı simgesine basın.
  • Adım #3: Artık mevcut Widget’ları gorebilirsiniz.
  • Adım #4: Ana ekranınızda gormek istediğiniz Widget’ları dilediğiniz gibi surukleyebilirsiniz.
  • Adım #5: Tasarımı istediğiniz gibi ayarladıktan sonra kayıtlı kalması icin bitti butonuna tıklayarak işlemi sonlandırabilirsiniz.