İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip korona virus (Covid-19) aşısının satın alınması ve korunmasıyla ilgili sorunları olmadığını belirterek, "Şu ana kadar da aşının satın alınmasına yonelik cıkan sorunları cozmede başarılı olduk" dedi.
Yeni tip korona virus (Covid-19) ile mucadele toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Covid-19 aşısının satın alınmasıyla alakalı son bilgileri paylaştı. Ruhani, Covid-19 ile mucadelede başarılı olduklarını ve alınan son kısıtlama kararları sonrasında ulkede kırmızı seviyede eyalet kalmadığını belirterek, "Turuncu seviyelerdeki eyaletlerde tablo iyiye doğru gidiyor. Halkımıza sağlık protokollerine uydukları icin teşekkur ediyorum" dedi. Covid-19 aşısının satın alımına değinen Ruhani, aşısın satın alınması ve korunmasıyla ilgili sorunlarının olmadığını ifade ederek, "Elbette korona virus aşısının satın alınmasıyla ilgili bazı sorunlar ile karşılaşabliyoruz. Ancak bu sorunları adım adım cozuyoruz. Şu ana kadar da aşının satın alınması ile alakalı cıkan sorunları cozmede başarılı olduk" dedi.

"Ulkeye giren her bir urun icin buyuk savaşlar verdiğimizi bilin"
ABD'nin korona virus aşısının satın alınmasıyla alakalı İran'a sorunlar cıkarttığını aktaran Ruhani, "Dini lider Ayetullah Hamaney'in yaptırımların etkisiz kılınmasıyla alakalı vermiş olduğu emir doğrultusunda aşısının satın alınması icin calışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ulkeye giren her bir urun icin buyuk savaşlar verdiğimizi bilin" ifadesini kullandı. Ruhani, ABD yaptırımları nedeniyle koronavirus aşısının satın alınması ile alakalı oluşan sorunları cozduklerini ve aşının İran'a getirilmesi icin gerekli calışmaların devam ettiğini soyledi.
Avrupa ve İngiltere'de artan korona virus vakalarına işaret eden Ruhani, bu ulkelerden İran'a yolcuların gelmemesi gerektiğini ve gerekli onlemlerin alındığını belirterek, "Kalabalıkların onune gecmeliyiz ve Avrupa ulkelerinden İran'a gelecek yolcular konusunda gerekli onlemleri almalıyız" ifadelerini kullandı. - TAHRAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı