Halk Muziği Sanatcısı Engin Nurşani, dun gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti.
Sanatcı icin bugun Sancaktepe Sarıgazi Cemevi'nde cenaze toreni duzenlendi. Torende taziyeleri eşi Dilek Nurşani, annesi Angelika Ayhan, babası Aşık Ali Nurşani kabul etti. Engin Nurşani'nin cenaze torenine Erdal Erzincan, Latif Doğan gibi cok sayıda halk muziği sanatcısı da katıldı. Sevenleri Nurşani'yi son yolculuğuna uğurlanırken yalnız bırakmadı.
Cenaze toreninde koronavirusle mucadele kapsamında cemevi gorevlileri tarafından sosyal mesafe uyarılarında bulunuldu. Gelen vatandaşların maske kurallarına uydukları goruntulendi. Cemevindeki torenin ardından Erdal Erzincan ve halk muziği sanatcıları Engin Nurşani icin turkuler soyledi.
Nurşani'nin tabutu omuzlarda cenaze arabasına yuklendi. Ardından Engin Nurşani Yenidoğan Mezarlığı'na defnedilmek uzere son yolculuğuna uğurlandı.
"9 OCAK DOĞUM GUNUYDU"
Halk Muziği sanatcısı Latif Doğan, "Oncelikle ulkemizin başı sağ olsun. Sanat camiasının başı sağ olsun. Bu mesleğe ilk başladığımızda İstanbul'da beraber yola cıktık. Aynı zamanda Unkapanı'nda beraber durduk. O gunden bu gune kadar olan dostluğumuz var. Cok erken kaybettik. Allah ailesine sevenlerine sabırlar versin." dedi. Engin Nurşani'nin yapımcısı Cafer Ozdemir ise, "Engin bana gore cağımızın ozanıydı. Yeni neslin yetiştirdiği en değerli sanatcımızdı. Yapımcı bağımdan once kardeş bağım vardı." ifadelerini kullandı. Engin Nurşani'nin cenaze torenine Belcika'dan gelen Besim Ozşahin, "Kirvesiyim ben. Belcika'dan geliyorum. Cocukluktan beri beraberiz. 9 Ocak doğum gunuydu. Bu sene yanında olamayacağız. Ama her zaman yureğimizde." diye konuştu. Halk Muziği sanatcısı Erdal Erzincan da, "Bu kulturun guzel taşıyıcılarından birisiydi. Guzel sesi hep yankılanacak." şeklinde konuştu.
Engin Nurşani kimdir?
Engin Ayhan, bilinen ismiyle Engin Nurşani (doğum 9 Ocak 1984), 2003'de Adına Bir Cizik Cektim albumu ile muzik kariyerine başlayıp, 2019'da gırtlak kanseri hastalığına yakalanıp muzik kariyerine gecici ara verinceye kadar toplam sekiz album cıkardı.
Engin Nurşani, 9 Ocak 1984'de Krefeld şehrinde, Gaziantep'ten Batı Almanya'ya gocmuş Turk babası ozan Aşık Ali Nurşani ve Alman annesi Angelika Ayhan'nın iki cocuğunun kucuğu olarak dunyaya geldi. Kucuk yaşlarından beri babasından muzik eğitimi almış, yanında konserlerine katılmıştır. Muziği cok seven Nurşani, babası gibi halk ozanı olmak istemiş, ancak babası oğlunun daha iyi bir meslek secmesini istemiş, bu kararına karşı cıkmıştır.
2003'un başlarında Engin, babasından habersiz, ilk albumu olacak olan Adına Bir Cizik Cektim albumunu cıkartacağı İstanbul'a gelir ve profesyonel muzik kariyerine başlamış olur. Babası ise en sonunda oğlundaki muziğe olan sevgiyi gorup, başarılı olacağını hissetikten sonra destek olmaya başlamıştır. Ali Nurşani bir roportajda, karşı cıkma sebebinin 'muzik dunyasında gorduğu vefasızlığın Engin'nin de başına gelmesini istemeyişi' olduğunu soyledi.
Dilek Nurşani ile evli olan Engin'nin, birde Ali adında kucuk bir oğlu vardır. 2008'de Elbistan, Kahramanmaraş'da bir acılışa katıldıktan sonra Gaziantep'e geri donmek uzere, arkadaşının kullandığı otomobil ile yola cıktılar. Bir sure sonra, Goksun-Kahramanmaraş arası kara yolu uzerindeki Puren Tuneli girişinde aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle arac şarampole yuvarlandı. Kazadan sonra Nurşani, bir sure yoğun bakımda kaldıktan sonra tekrar sağlığına kavuştu ve muzik kariyerine devam etti.
Temmuz 2019'da ise, babası Ozan Ali Nurşani'nin sosyal medyadan oğlunun hastalandığı olduğunu duyarması ve yardım istemesi ile kamuoyu, Engin Nurşani'nin gırtlak kanseri olduğunu oğrendi.
Kaynak: Hurriyet