Muğla'nın Seydikemer ilcesinde cıkan yangında 2 yaşındaki Ecrin Yakabağı alevler arasında kalarak hayatını kaybetti. Minik Ecrin'den geriye geriye kırık dokuk bisikleti ve hatıra olsun diye bebek arabasında cekilmiş fotoğrafı kaldı.
Muğla'da, maddi imkansızlıklar nedeniyle iki odalı derme catma bir ev yapan 42 yaşındaki Soner Yakabağı'nın evinde dun akşam saatlerinde yangın cıktı. Alevleri son andan fark eden 16 yaşındaki Ummugulsum Yakabağı kendini guclukle dışarıya attı, Ummugulsum'un 2 yaşındaki kardeşi Zarife Ecrin ise evin icinde kaldı. Ummugulsum'un yardım cığlıkları uzerine cevredeki vatandaşlar 112 Cağrı Merkezi'nden yardım isteyerek yangına kendi imkanları ile mudahale etti. Kısa surede olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin mudahalesi ile yangın kontrol altına alınarak sonduruldu. Alevlerin arasında kalan 2 yaşındaki Zarife Ecrin ağır yaralı olarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Minik Ecrin burada yapılan mudahalelerin ardından, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Doktorların cabaları Ecri'ni kurtarmaya yetmesi
Doktorlar Minik Ecrin'i kurtarabilmek icin ellerinden geleni yapsa da Ecrin tum cabalara rağmen kurtarılamayarak hayata gozlerini hayata kapadı. Minik Ecrin'in olum haberi ailesini yasa boğdu. Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen evin onunde ise kucuk cocuğun kırık dokuk bisikleti ile hatıra icin cekilmiş fotoğrafı kaldı.
Mahalle sakinlerinden Durmuş Ali Olca aileni cok fakir olduğunu yangın sırasında anne ve babanın calışmaya gittiğini soyledi. Olca, Soner Yakabağı'nın evi vatandaşların yardımıyla yaptığını belirterek, "Cok uzgunuz, garibanlığın sonu maalesef bu. Buyuklerden ve yardım severlerden yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı