Malatya'da Milli Eğitim Bakanlığınca oğrencilere verilmek uzere gonderilen 1930 tablet bilgisayar seti ve ucretsiz internet icin gerekli olan SIM kartlar oğrencilere ulaştırılacak.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan yazılı acıklamaya gore, uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz gereksinimi olan oğrenciler icin tamamı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım surecinde 3. faz başladı.
Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılacak 500 bin tablet bilgisayar seti ucuncu faz dağıtım toreni e-konferans yolu ile gercekleştirildi.
Malatya'nın da yer aldığı 38 İl Milli Eğitim Mudurluklerine 3'uncu fazla birlikte 266 bin 500 tablet bilgisayar seti teslimatı yapıldı.
Tablet dağıtımı icin oğrenci listeleri okullardan İlce Milli Eğitim Mudurluklerine buradan da İl Milli Eğitim Mudurluğu uzerinden Milli Eğitim Bakanlığına gonderildi. Milli Eğitim Bakanlığınca da tablet dağıtımı yapılacak oğrenci listeleri belirlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılacak tablet bilgisayar seti verilecek oğrenci isimleri belirlenirken Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yardım alan oğrenciler oncelikli olmak kaydıyla yuzyuze eğitim yapıldığı donemdeki oğrencilerin başarı ve devamsızlık durumuna ek olarak oğrencilerin kardeş sayısı da etkili oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı bu kriterlere gore oğrenci isimlerini belirledi ve Malatya'da dağıtımı yapılmak uzere 5 bin 790 kişilik isim listesini gonderdi. Bu kriterler kapsamında ilk parti dağıtılacak olan 1930 tablet bilgisayar seti ve ucretsiz internet icin gerekli olan SIM kartlar İl Milli Eğitim Mudurluğune ulaştı.
Bakanlıkca gonderilen tabletler, gelecek hafta icerisinde okullara ulaştırılarak belirlenen listedeki oğrencilere dağıtılacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Yoldaş