Demsa Group Kurucu Ortağı ve Yonetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Cetindoğan, "Pandemi surecinde kadınların onceliği dijitalleşme olmalı. İşlerini dijitale taşıyan kadın girişimciler, yeni normalde rekabet avantajı elde etti." ifadelerini kullandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan acıklamaya gore, Cetindoğan, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "Başarırsın Cunku Kadınsın" sloganıyla video konferans yontemiyle duzenlenen "İlham Veren Başarı Hikayeleri" başlıklı toplantıya katıldı.

Cetindoğan, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınının iş dunyasında dijitalleşme surecini one cektiğini anlattı.
Salgın surecinin iş hayatına etkilerine değinen Cetindoğan, şunları kaydetti:
"Pandemi surecinde kadınların onceliği dijitalleşme olmalı. İşlerini dijitale taşıyan kadın girişimciler, yeni normalde rekabet avantajı elde etti. Biz, bu surecte iş yapış şekilleri ve alışkanlıklarının değiştiğini gorerek, farklı bir iş yapmaya karar verdik. Kasım ayında girişimci kadınlar icin 'shopstarwomen.com' adlı alışveriş sitesini kurduk. Burası sadece satış amaclı değil, aynı zamanda turistik amaclı da hizmet verecek. Alıcıların, sitede yer alan uretici kadınların atolyelerinin bulunduğu illere seyahat etmelerini amaclıyoruz. Orneğin Canakkale'de bir uretim atolyesini inceleyecek alıcılar, turistik seyahatlerini de bu kapsamda planlayabilecek."
Cetindoğan, kısa zaman sonra internet sitesini yurt dışına acmayı planladıklarını ifade ederek, "Siteye cok fazla ilgi var. Şu anda 35 ilden kadınların uretimlerine yer vermeye başladık. Kadınlara destek vermek ve ic turizme hareketlilik kazandırmayı hedefliyoruz. Gelecek yıl yaz aylarında pandeminin etkisinin azalmasıyla seyahatlerin başlayacağını ongoruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 20 yıl boyunca Sabancı Holding bunyesinde, tekstil alanında calıştığını, ardından hayallerinin peşinden gitmeye karar verdiğini belirten Cetindoğan, şoyle devam etti:
"Eşimle 1999'da perakende sektorune yatırım yapmaya karar verdik ve Demsa'yı kurduk. Hemen ardından moda alanında yayın yapan Fashion Tv'nin Turkiye haklarını aldık. Sonrasında bir eğitim kanalı kurmak istedik. Eğitimde fırsat eşitliği adına yayın yapan bir kanal kurduk. Farklı alanlarda yatırımlarımıza devam ettik. Otelcilik ve sağlık sektorunde yatırımlarımız oldu. Sağlık sektorunde bir ilki gercekleştirdik, Turkiye ve Orta Doğu'nun en buyuk kok hucre merkezini kurduk. Burada hicbir kok hucre merkezinde olmayan urun gamına eriştik. Sonrasında bir seyahat acentesi kurduk. İş hayatımızı farklı sektorlerde buyuttuk. Yapacağımız işin ya bir yenilik icermesini ya da sosyal bir cıktısı olmasına ozen gosterdik.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buşra Nur Yılmaz