İzmir'de, yeni tip koronavirus (Kovid-19) teşhisi konduktan sonra 22 gun hastanede tedavi altına alınan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Aydın, ozellikle de nefes alabilmek icin yoğun bakım surecinde verdiği mucadeleyi unutamıyor.
Karşıyaka ilcesinde yaşayan 2 cocuk babası 47 yaşındaki Aydın, bir donem Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gorev yaptıktan sonra haziranda ozel bir hastaneye gecti.
Kronik kalp rahatsızlığı bulunan Aydın, Kovid-19 surecinde tum tedbirlerini alarak mesleğine devam etti ancak 9 Kasım'da yapılan testin pozitif cıkmasının ardından evinde karantina surecine girdi.
İlac tedavisine başlanan Aydın, solunum gucluğu cekmeye başlayınca Gaziemir Nevvar Salih İşgoren Devlet Hastanesine, sağlık durumu daha da kotuye gidince de Dokuz Eylul Universitesi (DEU) Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.
10 gunu yoğun bakım unitesi olmak uzere 22 gun hastanede kalan Aydın, iyileştikten sonra taburcu edildi.
Aydın, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yoğun bakım servisinde tedavi gorurken yeniden eşini ve cocuklarını goremeyeceği icin cok korktuğunu soyledi.
Yuksek basınclı oksijen tedavisi almasına rağmen solunum değerlerinin yukselmediğini anlatan Aydın, şoyle konuştu:
"Yoğun bakımdaki kayıplardan cok etkilendim. Her gecen gun nefes almakta zorlandım. Artık solunum makinesi olmadan nefes alamamaya başladım. O anlarda olum korkusu yaşamaya başladım. İnsan sağlığın ne kadar onemli bir değer olduğunu o zaman anlıyor. 3 yıl once kalp krizi gecirdiğim icin bunun oksijen değerlerime olumsuz etkisi oldu. Kalp hızım dakikada 150'ye kadar cıktı, yoğun bakımdaki hastaları arka arkaya kaybediyorduk. O anlarda yeniden kalp krizi gecirmekten korktum."
Yoğun bakımdan servise alındığında cok mutlu olduğunu dile getiren Aydın, rahat bir şekilde nefes almaya başladığında ise kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini anlattı.
Kovid-19 hastalığına ikinci kez yakalanmaktan cok korktuğunu dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Bu hastalığı bir kez gecirdim bir daha gecirmem diye kimse duşunmesin. Bu hastalığın tedavisi yok. Yoğun bakımda ya da servislerde destek tedavisi uygulanıyor. Tedbirlere uymayanları gorduğum zaman cok uzuluyorum. Onlar kendi canlarını hice saydıkları gibi cevrelerindeki insanların da sağlıklarına onem vermiyorlar. Benim yaşadıklarım herkes tarafından iyi anlaşılmalı diye duşunuyorum. Tedavi surecimde 15 kilo zayıfladım, iyileşmeme rağmen hala yorgunluk hissediyorum." diye konuştu.