Yurt Dışı Turkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) sağladığı Turkiye Bursları ile Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi'nden mezun olan Abdulkadir Muhammed Nur, gectiğimiz Ekim ayında Somali Adalet Bakanı olarak atandı. Bakanlığı sonrası ilk ziyaretini de Turkiye'ye yaptı.
Turkiye'ye gercekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilen ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gul ile de bir araya gelen Abdulkadir Muhammed Nur, YTB'ye ziyaret gercekleştirdi.

Burs programından dolayı YTB'ye teşekkur eden Abdulkadir Muhammed Nur, "YTB ile gurur duydum. Bugun burada yabancılık cekmiyoruz. Cunku evimizdeyiz. Mutluyuz. Gercekten sizin yaptığınız guzel işleri takip ediyorum. Somali'de binlerce oğrenci YTB'den faydalandılar" dedi.
Konuk bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren YTB Başkanı Abdullah Eren şunları kaydetti:
"Yuksekoğrenimini Turkiye'de tamamlamış bir mezunumuzun Somali'de Adalet Bakanı olması bizi cok mutlu etti. Dolayısıyla Turkiye'de cok iyi karşılandığınızı tahmin ediyorum. Sizi tekrardan tebrik ederim".
YTB Başkanı Eren, Bakan Muhammed Nur'un Turkiye Bursları'na başvuru yaparken doldurduğu formu kendisine hediye etti. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı