Apple, duzenli olarak her yıl bir ana iOS surumu ile iPhone'lar guncelliyor. Bunun yanı sıra yıl icerisinde duzenli olarak iOS geliştirilmeye, iPhone'lardaki tespit edilen sorunlar giderilmeye devam ediyor. Eğer bir suredir iPhone kullanıyorsanız iOS guncellemesi konusuna hakim olabilirsiniz, ancak yeni bir iPhone kullanıcısıysanız guncelleme işlemi ilk olarak biraz karmaşık gorunebilir.
iOS guncelleme icin bilgisayar uzerinden ya da kablosuz olarak uygulayabileceğiniz iki yontem bulunuyor. Sıklıkla kablosuz yontem kullanılır ancak herhangi bir sorun yaşanması durumunda bilgisayar uzerinden uygulanan yontem de tercih edilebilir.

[h=2]iOS guncellemesi nasıl yuklenir?[/h] Yontem #1: Kablosuz iOS guncelleme Yontem #2: Bilgisayar uzerinden iOS guncelleme [h=2]Yontem #1: Kablosuz iOS guncelleme:[/h] Adım #1: iPhone’u şarja takın. Guncelleme esnasında pil tuketimi artar, şarjın bitmesini engellemek gerekir. Adım #2: Bir Wi-Fi ağına bağlanın. Bağlandığınız Wi-Fi ağının stabil bağlantıya sahip olduğundan emin olun. Adım #3: iPhone menusundenAyarlar sayfasını acın. Adım #4: Genel sayfasını acın. Adım #5: Yazılım Guncelleme bolumunu acın. Eğer mevcut bir guncelleme varsa burada gorunecek. Adım #6: İndir ve Yukle butonuna dokunun. Bu işlemden once her ihtimale karşı onemli verilerinizi iCloud ile yedekleyin. Adım #7: İndirme işlemi tamamlanınca Yukle butonuna dokunun. Adım #8: İstenirse şifrenizi girin. Adım #9: Guncelleme sırasında cihaz yeniden başlatılacak.
Kablosuz iOS guncelleme yontemi en kolay ve en sık tercih edilen yontemdir. Dikkat etmeniz gereken nokta, cihazın depolama alanıdır. İndir ve Yukle butonuna dokunduktan sonra cihaz, yeterli alan olmadığına dair bir uyarı verebilir. Boyle bir durumda cihazda yer acmak icin dosya ve mobil uygulama silmeniz gerekiyor. Yeterli alan acıldıktan sonra işleme devam edebilirsiniz.
Guncelleme indirildikten sonra Yukle butonuna o an basabilir ya da daha sonra yuklemek istiyorsanız diğer secenekleri değerlendirebilirsiniz. Bazı guncellemelerin yuklenmesi uzun surduğu icin kullanıcılar guncellemelerin gece yuklenmesini tercih edebiliyorlar.
[h=2]Yontem #2: Bilgisayar uzerinden iOS guncelleme:[/h] Adım #1: Mac bilgisayarınızda Finder’ı ya da Windows bilgisayarınızda iTunes’u acın. Adım #2: iPhone’u USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. Adım #3: Cihazı bulun ve acın. Adım #4: Genel ekranını acın. Adım #5: Ayarlar ekranını acın. Adım #6: Guncellemeleri Denetle butonuna tıklayın. Adım #7: İndir ve Guncelle butonuna tıklayın. Adım #8: İstenirse şifrenizi girin. Adım #9: Guncelleme sırasında cihaz yeniden başlatılacak.
Bilgisayar uzerinden iOS guncelleme yontemi cok tercih edilmese de, kablosuz yontem ile herhangi bir sorun yaşanması durumunda kesin sonuc verecek bir yontem olduğu icin goz onunde bulundurulmalıdır. Orneğin, bulunduğunuz yerde yalnız kablolu internet bağlantısı varsa guncellemeyi yuklemek icin uygulanabilir bir yontemdir.
Bu yontemde de cihazınızda guncelleme icin yeterli depolama alanı olması gerekiyor. Her guncelleme farklı bir boyuta sahiptir. Bu nedenle guncelleme oncesi cihaz depolama alanını kontrol ederek yeterince alan olup olmadığından emin olmalısınız. Dosyalarınızı silmek yerine bulut depolama hizmetlerine yedeklemeyi tercih edebilirsiniz.
[h=2]iOS otomatik guncelleme işlemi nasıl yapılır?[/h]
Yukarıdaki yontemler iOS guncelleme işlemini elle yapma yontemleridir, bir de otomatik guncelleme yontemi var. Ancak bu yontem her zaman işe yaramıyor. Bunun nedeni Apple tarafından iPhone icin yayınlanan her iOS guncellemesinin her zaman otomatik guncelleme icin uygun olmamasıdır. Yine de aktif hale getirilse sorun cıkarmayan bir yontemdir.
Ayarlar, Genel sayfası uzerinden Yazılım Guncelleme ekranını acın ve buradan Otomatik Guncelleme seceneğini aktif hale getirin. Burada hem İndir hem de Yukle seceneklerini aktif hale getirerek siz herhangi bir işlem yapmadan iOS guncellemelerinin otomatik olarak yuklenmesini sağlayabilirsiniz.
Sizin icin iOS guncelleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve uygulayabileceğiniz yontemleri adım adım anlattık. Hangi cihazı ve işletim sistemini kullanıyor olursanız olur, her zaman guncel tutmalısınız. Bu sayede cihaz daha kararlı ve daha verimli olacak, aynı zamanda kullanım omru de uzayacaktır.