Kayseri'de pandemi surecinde uzaktan eğitime katkı sağlamak amacıyla TOBB'a bağlı Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası, ihtiyac sahibi oğrencilere 458 adet tablet gonderdi.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) onculuğunde başlatılan kampanya kapsamında alınan 458 adet tablet, Kayseri İl Milli Eğitim Mudurluğune teslim edildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğunde gercekleştirilen tabletlerin teslim torenine Kayseri Ticaret Odası Başkanı Omer Gulsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Buyuksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ile İl Milli Eğitim Muduru Bilal Yılmaz Candıroğlu katıldı.
TOBB'a bağlı Oda ve Borsa olarak eğitime guzel bir hizmet icin bir araya geldiklerini belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Omer Gulsoy, "Milli Eğitim Bakanlığınca uzaktan eğitim surecinde ihtiyac sahibi oğrencilerimize tablet desteğine bizlerde katkı sağlamak, İl Milli Eğitim Mudurumuz Sayın Bilal Yılmaz Candıroğlu'na gorevinde başarılar dilemek istedik. Cocuklarımız bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Turkiye Cumhuriyeti'nin istikbali genclerimiz, eğitimlerinden uzak kalmasın. Cocuklarımızın daha donanımlı yetişmesi icin Oda ve Borsa olarak elimizden geleni yapmaya, oğrencilerimize ve okullarımıza da imkanlarımız doğrultusunda destek olmaya calışıyoruz. Rabbim biran once bu salgını tum dunya insanı uzerinden yerle yeksan etsin diyoruz. En kotu yuz yuze eğitim, en iyi online eğitimden iyidir. Cunku yuz yuze eğitimin olmaması bizim ticaretimizi ve ekonomimizi de olumsuz yonde etkiledi. İnşallah bundan biran once bu salgından kurtulup 2021 yılında yuz yuze eğitime tekrar başlarız. Cocuklarımız da okullarının sıralarını doldurup, arkadaşları ile beraber eğitim hayatlarını devam ettirir." dedi.
Bilal Yılmaz Candıroğlu'na gorevinde başarılar dileyen Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Buyuksimitci'de yaptığı acıklamada, "Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak her yıl kırtasiye yardımı yapıyorduk. Bu yılın onemine binaen tabletin daha cok işimize yaracağını duşunerek Odalar Birliğinin katkısı ile yonetim kurulu uyelerimiz ve uyelerimizin destekleriyle boyle bir karar aldık. İnşallah bunlar bir başlangıctır. Cocuklar bizim cocuklarımız. Gelecek bizim geleceğimiz. Bunları kullanacak genclere hayırlı bir eğitim almalarını diliyorum. Eğitim sistemimin guclenmesi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Başlamış ise "Sayın Cumhurbaşkanımızın tabletsiz oğrenci kalmasın kampanyasına Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde bizlerde Kayseri Ticaret Odamız, Sanayi Odamız ve Borsamız olarak her sosyal projede olduğu gibi bu sosyal projede de yer almak adına butun gayretleri gosterdik. İnşallah bizimde yapmış olduğumuz katkılarla Turkiye Cumhuriyeti'nde tabletsiz oğrenci kalmayacak diyorum. Oğrencilerimize hayırlı guzel bir eğitim olmasını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.
Tablet desteğinden dolayı Oda Başkanlarına teşekkur eden İl Milli Eğitim Muduru Bilal Yılmaz Candıroğlu'da şunları soyledi:
"Bakanlığımızın ongormuş olduğu tablet desteği anlamında 450 tabletin oğrencilere dağıtılması noktasında destek gorduk. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz. Bunlara sadece tablet olarak bakmamak lazım. Bu tabletler cocuklarımızın evdeki sınıfı evdeki okulu olarak değerlendirmek lazım. Tabletlerle birlikte biz okulu, oğretmeni oğrencimizin evine goturuyoruz. Nasıl bir oğrencimiz sınıfa geliyor ise uzaktan eğitim surecinde bu tabletle erişimini sağlıyoruz. Bu tabletlerin onemi, fiyatından cok daha fazla. Odalarımız olmak uzere katkı veren herkese oğretmen ve oğrencilerimiz adına teşekkur ediyorum"
Tabletler, İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından ihtiyac sahibi oğrencilere teslim edilecek. - KAYSERİ