Ders saati dışında uyku vakitlerinde oğrencilerine masal anlatıyor
Sakaryalı oğretmenden ornek davranış
SAKARYA - Sakarya'nın Karasu ilcesinde sınıf oğretmenliği yapan Ayhan Sarı, uzaktan eğitim surecinde oğrencileriyle birlikte kostum giyerek yaptığı etkinliklerle dikkat cekiyor. Ders saatleri dışında da oğrencilerine vakit ayıran oğretmen, uyku saatinden once masallar anlatıyor.
Uzaktan eğitimin devam ettiği bugunlerde Karasulu sınıf oğretmenlerinden Ayhan Sarı, "Haydi cocuklar masala" sloganıyla akşam saatlerinde de oğrencilerini bir araya getiriyor. Canlı yayın yapan Sarı, gercekleştirdiği farklı etkinliklerle hem oğrencilerin hem de velilerin buyuk beğenisini topluyor. Oğrencilerin okullarından ayrı kaldığı ve uzaktan eğitimin devam ettiği surec icerisinde Sınıf Oğretmeni Sarı, ders harici saatlerini de oğrencilerine ayırarak ornek bir fedakarlık ortaya koyuyor.
Daha onceden oğrencileriyle masal etkinliği yaptıklarını, daha sonra kostum giyerek etkinliğe renk katılacağını ve katılımın daha etkin olacağını duşunduğunu soyleyen Sarı, "Uzaktan eğitimin yanı sıra, hafta 2-3 gun oğrencilerimle sohbet yayını yapıyoruz. Bu etkinliği de genelde yatma saatinden yarım saat oncesine denk getiriyorum ve yayın biter bitmez cocuklar uykuya yatıyor. Oğrenciler de aileler de bu etkinlikten cok memnun kalıyor" dedi.
Kostumlu masal etkinliği ile oğrencilerin enerjilerini atabildiklerine, eğlendiklerine ve oğrendiklerine dikkat ceken Sarı, "Yayında sohbetler, arkadaşca oluyor. Aileler de arka plandan katılım ve destek veriyor. Yayınları 'Ayhan oğretmen' isimli Youtube sayfamdan paylaşıyorum. Onumuzdeki gunlerde, cocukların eğlenebileceği bir yılbaşı etkinliği yapacağız. Arkasından 80'ler ve 90'lar etkinliği gercekleştireceğiz. Anne ve babalarının sevdiği şarkıları, kostumler eşliğinde seslendireceğiz" diye konuştu.