Şubat ayında eşi Merve Şarapcıoğlu ile boşanan Berk Oktay hakkında magazin gundemine bomba gibi duşen bir olay yaşandı. Beyaz TV ekranlarında Soylemezsem Olmaz isimli programın sunuculuğunu yapan Seren Serengil'e ulaşan trans birey Birsu Hanım, Berk Oktay ile 4 yıl once birlikte olduğunu ileri surdu.
[h=3]"MERVE'YLE BİRLİKTEYKEN BENİMLE İLİŞKİYE GİRDİ"[/h]Berk Oktay ile Merve Şarapcıoğlu'nun birlikte olduğu donemde komşusu olduğunu belirten Birsu Hanım, "Berk'le ben kopeğimi gezdirirken sitede karşılaştık. Sonra evime geldi ve biz birlikte olduk. Sabah kalkınca Merve'ye yaşattığımız bu durumdan dolayı vicdan azabı cektim. Ancak ben o zaman cinsiyet değiştirme surecinde olduğum icin ostrojen ilacları kullanıyordum ve kendime engel olamadığım icin birkac kez beraber olduk. Bu olay 4 yıl once yaşandı ancak ben ifşa etmek istemedim ama şimdi de vicdan azabı cekiyorum. O zamanlar cinsiyet değiştirme operasyonu olmamda Berk'in bana olan ilgisinin etkisi buyuktur. Ben Merve'den dolayı Berk'ten uzak durmak istedim ama bir kere de beni asansorde gordu ve yine optu" dedi.

İddiaların ardından canlı yayına bağlanan Berk Oktay'ın avukatı Serdar Oktem, soz konusu suclamaların bir iddia olduğunu ve konu hakkında suc duyurusunda bulunacağını soyledi.