Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, "Oğrencilerimizin yanında olabilmek icin salgın doneminde onlara sunduğumuz kaynak desteğini artırıyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim surecinde zengin kaynaklarla destek sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 5,6,7 ve 8'inci sınıflar icin hazırlanan Calışma Fasikullerinin 3'uncu uniteleri oğrencilerin calışmalarını pekiştirme sureclerini kolaylaştırması icin sunuldu.

Eğitim oğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla Kazanım Kavrama Testleri, LGS icin ornek sorular ve calışma soruları, 5, 6 ve 7'nci sınıflar icin beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar icin tekrar testleri, 2, 3 ve 4'uncu sınıflar icin calışma soruları, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar icin birinci ve 2'nci uniteleri kapsayan calışma fasikullerini oğrenciler ile yıl icinde paylaşırken, bu destek materyalleri oğrenci ve oğretmenler tarafından yoğun ilgi gordu.
Ortaokul 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar icin hazırlanan calışma fasikullerinin 3'uncu uniteleri ile uzaktan eğitime kaynak desteği suruyor.
Oğrencilerin işleyecekleri konuları pekiştirecekleri ve farklı soru turleri uzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlanan fasikuller, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf duzeylerinde Turkce, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler (8. sınıflar icin T.C. İnkılap Tarihi ve Ataturkculuk) branşlarının her unitesi icin ayrı bir kitapcık şekilde hazırlandı. Fasikullerde ceşitli soru turlerinin yanı sıra eşleştirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.
UCUNCU UNİTELERİ KAPSAYAN 41 FASİKULDE 3 BİN SORU YER ALIYOR
8'inci sınıf duzeyinde, 3 Turkce Fasikulu, 4 Matematik Fasikulu, 4 Fen Bilimleri Fasikulu ve 4 T.C. İnkılap Tarihi ve Ataturkculuk Fasikulu olmak uzere toplam 15 fasikul hazırlanırken, 7'nci sınıf duzeyinde, 2 Turkce Fasikulu, 2 Matematik Fasikulu, 2 adet Fen Bilimleri Fasikulu ve 3 Sosyal Bilgiler Fasikulu olmak uzere toplam 9 adet fasikul kullanıma sunuldu. 6'ncı sınıf duzeyinde ise 2 Turkce Fasikulu, 3 Matematik Fasikulu, 2 Fen Bilimleri Fasikulu ve 2 Sosyal Bilgiler Fasikulu olmak uzere toplam 9 fasikul, 5'inci sınıf duzeyinde ise 2 Turkce Fasikulu, 2 Matematik Fasikulu, 2 Fen Bilimleri Fasikulu ve 2 Sosyal Bilgiler Fasikulu olmak uzere toplam 8 fasikule yer verildi. Hazırlanan 41 fasikulde 3 bin soru yer alırken, unitelerin işleniş zamanına gore yıl boyunca yayımlanacak olan fasikullere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişim sağlanabilecek.
Konuya ilişkin acıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, uzaktan eğitim surecinde oğrencilere her turlu desteği sağlamaya calıştıklarını belirterek, "Oğrencilerimizin yanında olabilmek icin salgın doneminde onlara sunduğumuz kaynak desteğini artırıyoruz. Bugun, calışma fasikullerinin 3'uncu unitelerini paylaşıyoruz" dedi.
Bakan Selcuk, sozlerini şoyle surdurdu:
"Yayımlanan bu fasikuller LGS'ye hazırlanan 8'inci sınıf oğrencilerimiz icinde zengin bir kaynak desteği oluşturuyor. Farklı soru turleriyle oğrencilerimizin anlama sureclerini ve motivasyonlarını guclendiriyoruz. Oğrencilerimizin muhakeme ve eleştirel duşunme ornekleriyle karşılaşmaları icin destek oluyoruz. Diğer uniteleri kapsayan fasikuller yayımlanmaya devam edecek. Bu ay icerisinde ilk kez ilkoğretim 4'uncu sınıf oğrencilerimiz icin calışma fasikulleri yayımladık. Bu calışmaları başarıyla koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Ozer'e, calışma fasikullerinin hazırlanmasında buyuk emek veren Olcme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Muduru Sadri Şensoy ve Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi calışanlarına ve 81 ilde bulunan Olcme Değerlendirme Merkezlerimizde gorevli arkadaşlarımız ve oğretmenlerimize teşekkur ediyorum."
(Ali Narguner/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı