Artan korona vakaları sonrasında okullar tatil edilmiş, uzaktan eğitim surecine gecilmişti. Bu donemde sınavların ve derslerin nasıl yapılacağı ise merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un Twitter hesabından yaptığı acıklama ile tum sorular yanıt bulmuş oldu.
Acıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili oğrencilerimiz;
Biz eğitimi, ders konularını sizlere yuklemek icin değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak icin varız. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı olcmek ve durumu değerlendirmek icin yapılır. Sınavların başka bir amacı yoktur. Eğer bugun bir oğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler hayatınız boyunca karşınıza cıkar.
Bu yıl, olağanustu bir surecten geciyoruz. Surec hızlı değişiyor; kararlar uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yuz yuze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul oğrencilerimiz karne notlarını bu donem ders etkinliklerine katılım puanı uzerinden alacak. Lise oğrencilerimizin birinci donem notlarını ise ikinci donem yapacağımız yuz yuze sınavlarla belirleyeceğiz.
Lutfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En cok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek guvencemiz sizlersiniz. Guzel bir gun diliyorum"
[h=3]KARNE DAĞITIMI YAPILMAYACAK[/h]Bakan Selcuk'un acıklamasına gore okullarda yuz yuze sınav yapılmamış oğrenciler icin sadece performans odevleri gecerli olacak ve buna gore not ortalamaları belirlenecek. Oğrencilere karne dağıtımı yapılmayacak.
[h=3]SINAVLAR, TATİL SONRASINA BIRAKILDI[/h]Yuz yuze sınavların yapılacağı net tarih ise Sağlık Bakanlığı'nın acıklamalarına gore somestr tatilinden sonra şekillenecek.
[h=3]NE OLDU?[/h]Eğitimin uzaktan yurutulduğu bir donemde sınavların okullarda yuz yuze yapılacağının acıklanması hem oğrencilerin hem de oğretmenlerin tepkisini cekmişti. Bircok kişi Twitter'dan bu duruma tepki gostermiş; #ziyaselcukistifa etiketi ile paylaşım yapmıştı.