Bursa'nın İznik ilcesinde surekli kapalı olan CHP İlce Binası'nın kapısına yazı asan partili Munir Kurtoğlu acıklama yaptı.
CHP İstanbul il uyesi olduğu oğrenilen Munir Kurtoğlu, CHP ilce binasının devamlı kapalı olduğunu eleştirmiş, eleştirisini de kağıda yazıp parti binasının kapısına asmıştı. Gundemdeki isim Kurtoğlu, ilce binasında duzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yaptığı eylemin art niyetli olmadığını ifade eden Kurtoğlu, "Pazar alanındaki eksikliklerin giderilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak istemiştim. Pandemi nedeniyle parti binasının calışma saatlerini bilmiyordum. Parti icinde yonetim karşıtı muhalif birileri iyi niyetli olan bu eylemi istismar etmiştir. Cok uzgunum" dedi.
CHP İznik ilce binasının surekli kapalı olduğu yonunde cıkan haberler uzerine duzenlenen basın toplantısında konuşan CHP ilce Başkanı Asiye Calışkan,"Bilindiği uzere mart ayından beri dunya olarak salgın ile mucadele ediyoruz. Genel Merkezin talimatı doğrultusunda tum Turkiye'de olduğu gibi bizlerde alınan tedbirler gereği parti binamızı sınırlı bir şekilde acmaya gayret ediyoruz. Hatta calışma saatleri hakkında kapıya da dışarıdan gelecek olanlar icin uyarı yazısı da asmıştık. Bir sorunu, bir ihtiyacı olan herkes telefondan bana rahatlıkla ulaşabiliyor. ve bu konuda da her turlu yardım ve cabamı ekibimle birlikte sarf ediyorum" dedi.
CHP İstanbul Uyesi Munir Kurtoğlu'nun calışma saatlerinden haberdar olmadığı icin partinin kapalı olduğu zannettiğini ifade eden Asiye Calışkan, "Kendisinin de ifade ettiği gibi tamamen iyi niyetli olarak sitemini belirtmek ve kendisine ulaşmamız icin bir yazıyı kapıya asmış. Sayın Kurtoğlu, bizim uyemiz olmadığı icin attığımız SMS bilgilendirmelerinden doğal olarak haberdar olamıyor. Kurtoğlu'nun o gun yaptığı eylemi art niyetli bir partilimiz goruntulemiş ve ve yerel basına servis etmiştir. Konu başka bir boyuta cekilmek istenmiştir. o arkadaşımızı kınıyorum" ifadelerini kullandı.
Munir Kurtoğlu da yaşanan uzucu hadisenin tamamen spontane geliştiğini vurguladı. Kurtoğlu şoyle konuştu; "Carşamba gunu Pazar yerinde sıkıntı olduğunu gordum. Bunu da ilce başkanı sayın Asiye Calışkan'a iletmek istedim. Ben CHP İstanbul uyesiyim. Dolayısıyla yuvamız olarak bildiğim partimize bir geldim iki geldim kapalı. Ancak pandemiden dolayı calışma saatleri bana ters gelmiş. Uyuşmamış. Onu bilmiyordum. Kapıya da bir yazı yazayım uyarayım istedim. Telefonumu da yazdım bu pazar yeri sıkıntısını ilce başkanımız gundeme getirsin istedim. Burada iyi niyetten başka bir şey yok. Bunu istismar eden arkadaşlar, ilce icindeki muhalif gruplar maksadını aşan, iyi niyeti aşan bir hale getirdiler. Partimiz zarar gordu cok uzuldum. Maksat cok farklı iken olay başka mecralara goturuldu. Ama buradan kimseye de ekmek cıkmaz. CHP'nin kadroları ile birbirimizin koluna girmişiz yuruyoruz. Kardeşlerim canavar gibi. Aramızdan birilerinin bu durumu istismar etmesi başka bir şeyde yok" şeklinde konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı