Zonguldak'ta maden işcisi Serkan Tepebaşı, boşanma davasına "Asıl evlenen evde kalır boşanıyorum, cok mutluyum" yazdığı aracıyla geldi. İki cocuk babası olan maden işcisi, tek celsede anlaşmalı boşandı. Cocuklarının velayetini de alan baba Tepebaşı, duruşma sonrası aracıyla tek başına gezdi, muzik eşliğinde oynadı.
Turkiye Taşkomuru Kurumu'nda maden işcisi olarak calışan Serkan Tepebaşı, 10 yıl once Sevim Tepebaşı ile dunya evine girdi. Ciftin bu evlilikten 2 cocuğu dunyaya geldi. İddialara gore ciftin arasında başlayan tartışmalar buyuyunce karı koca boşanmaya karar verdi. Maden işcisi Serkan Tepebaşı, pamuk ipliğinde evliliğini surdurmeye calıştığını ancak eşinin gecen Haziran ayında evi terk ettiğini one surdu. Bunun uzerine maden işcisi, boşanmak icin işlemleri başlattı. Zonguldak Aile Mahkemesi'nde gorulen duruşmada cift tek celsede boşandı. Aracını gelin arabası gibi susleyen maden işcisi arka camına da "Asıl evlenen evde kalır boşanıyorum cok mutluyum" diye yazdırdı.
Adliye onune gelen vatandaşlar ise gelin aracını gorunce şaşkınlığını gizleyemedi. Adliye onunde aracı goren Erdal Cavuş isimli vatandaş "Arkadaki yazıyı okumayınca duğunde olay cıktı direk buraya geldiler sandım. Yazıda boşanıyorum cok mutlu yazıyor. Hayatımda ilk defa boyle bir şey gordum. Videosunu cekip arkadaşlarıma gostereceğim. Keşke boşanma olmasa yuvalar dağılmasa" dedi.
Aracında muzik acıp oynadı
Serkan Tepebaşı, boşanmanın mutluluğunu aracıyla kent merkezinde tur atarak yaşadı. Aracında muzik acıp korna calan işci, dans edip oynadı. Yaşadıklarını gazetecilere anlatan Tepebaşı, "Yapacak bir şey yok. Hayatıma bu şekilde devam edecek. Omrumuz cok kısa, yolun zaten yarısına gelmişim. Bundan sonra kimse icin uzulecek halim yok. Herkese Allah yolunda mutluluklar versin. 10 yıllık birikmiş mutsuzluk mu diyeyim ofke mi diyeyim onun kasvetinden kurtulmak icin kendimce boyle bir şey tasarladım. Olumlu donuşler oldu. Polis memuru şu anda şuraya arac cekmek sıkıntıydı aracı gordu cekebilirsin dedi. İki kucuk cocuğumuz var. Biri 5 yaşında biri 7 yaşında. Velayetlerini ben kendim istedim. TTK'da harici işciyim. Bu ilişkiyi ben 2.5 yıldır pamuk ipliğinde omuzladım. Cocuklar kucuk diye bekledim. Beni yuzustu oyle bırakıp gitti ki bu durumun artık kabul edilebilir tarafı kalmamıştı. Boşanmak en doğru karardı. Ne benim ona daha fazla bu ilişkiyi surdurmek icin bir şeyim olabilirdi. Ne onun bana gel devam edelim duşuncesi olabilirdi. Mutsuzluk var ya onun rahatını yaşayayım, insanlara da gostereyim istedim. Bir tek evlenirken insanlar mutlu olmuyor. Evliyken de mutsuzluk yaşayanlar var. Boşandıktan sonra da mutlu olan insanlar var. Ben bu şekilde mutlu olacağımı duşunuyorum. Cocuklarımla beraber. Kendimce bir ironi katmak istedim. Evlenebilirim tabii ki ama bunu gercekten daha tecrubeyle bu kararları alarak evlenirim. Tecrubeyle hareket ederek, tanıyarak, sezerek hareket ederim. Kendisi illa ki bunu gormuştur. Bana da herhangi bir tepkisi olmadı" diye konuştu.
Tepebaşı, duruşma sonrası korna calarak adliyeden ayrıldı. - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı