Elmasıyla unlu Amasya'da valiliğin himayesinde İl Ozel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Mudurluğu'nun işbirliğiyle yurutulen Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında ciftcilere 4500 adet Amasya Misket Elması fidanı dağıtıldı.
Fidan dağıtım torenine katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, tarım sektorundeki desteklemelerle 2021 yılının Amasya'da tarım kapasitesinin artacağı bir yıl olacağına inandığını belirtti.

Gecen hafta da ciftcilere kiraz fidanı dağıtıldığını hatırlatan Vali Masatlı "Bugun Amasya Elması fidanlarını ureticilerimize teslim ettik. Amasya Elmasının kendine has kokusu ve tadı diğer elma cinslerinden ayırt edici ozelliğidir. İlimizle ozdeşleşen Amasya Elması bu yonleriyle ulkemiz genelinde buyuk rağbet gormektedir. Devletimizde tarım sektorunu daha da guclendirmek ve uretimimizi arttırmak icin sulamadan, mekanizasyona ve ceşitli teşviklere kadar bircok destek vermektedir. Bu desteklerle 2021 yılı inanıyorum ki Amasya'da tarım kapasitemizi arttıracağımız bir yıl olacaktır" diye konuştu.
Anadolu topraklarının ecdadın armağan ettiği bereketli topraklar olduğunu vurgulayan Masatlı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın gosterdiği 2023 hedeflerine ulaşmak icin kamu ve ozel sektor olarak var gucumuzle calışmalı ve ulkemizi hak ettiği konuma taşımalıyız. Tum dunyanın mucadele ettiği salgında ulkemiz ciddi bir performans sergilemiş ve devletimiz sağlık sistemimizi bu surecte oldukca iyi yonetmiştir. Bu sancılı donem tarımın insanlık icin taşıdığı onemi bir kez daha gozler onune sermiştir. Ulkemiz bu sure zarfında tarımsal uretim kapasitesiyle pek cok ulkeye gıda temin etmektedir" şeklinde konuştu.
Taşova Organize Sanayi Bolgesi ve Amasya Organize Sanayi Bolgesinde tarımsal urunlerin değerlendirilmesine yonelik bir takım calışmalar yapacaklarına değinen Mustafa Masatlı, ureticilere fidan dağıtımı sonrasında AK Parti İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ve beraberindeki yetkililerle birlikte Gokhoyuk Tarım İşletmesi arazisinde elma fidanı dikti. - AMASYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı