Adana'da, Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETO/PDY) "mahrem imamları" ile ankesorlu hatlar ve bufe telefonlarından haberleştiği iddiasıyla yargılanan eski astsubay pilota 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihrac edilen tutuksuz sanık Y.O. ve avukatı katıldı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ş.C. huzurda bulunan sanık Y.O'yu tanıdığını belirterek, "İzmir'de mahrem imam beni başka bir orgut uyesine devredeceğini soyledi. Askeri okul bittikten sonra 4 ay surecek kursa başlayacaktık. Mahrem imam bu dort aylık sure zarfında kimlerle eve cıkmak istediğimi sordu. Ben de devrelerim olan S.D, E.A. ve Y.O'nun isimlerini verdim. Mahrem imam elindeki bilgisayardan bu isimlere baktı ve 'Bu kişilerle kalabilirsin.' dedi. Ben bu uc arkadaşla Buca'da ev tuttum ve kurs doneminde beraber kaldık. Mahrem imam kaldığımız bu eve de geldi. Evdeki diğer uc arkadaşımdan da bu mahrem imam sorumluydu." ifadesini kullandı.
Sanık Y.O, savunmasında, FETO/PDY'nin "mahrem imamları" ile irtibat kurmadığını ve orgutun mahrem yapılanmasıyla bağlantısının bulunmadığını iddia ederek, "Orgutun mahrem yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Tanık beyanlarını ve suclamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim." dedi.
Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mutalaasında sanığın FETO/PDY'nin "mahrem imamları" tarafından ankesorlu hatlar ve bufe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle arandığının tespit edilmesi ve sanığa ait HTS raporlarının karşılaştırmalı incelenmesi sonucu elde edilen veriler dikkate alınarak Y.O'nun "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırdığı sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu