Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Aydın'ın Didim ilcesine 4-6 mil uzaklıktaki Bulamac (Farmakonisi) ile Eşek (Agathonisi) Adaları ve Lemnos'taki askeri birliklere ani ziyarette bulundu.
[h=3]GENELKURMAY BAŞKANI TEYAKKUZDA OLUN EMRİ VERDİ[/h]Sozcu'den Yaşar Anter'in haberine gore, carşamba gunu gercekleştirilen ziyarette adalardaki gozetim kuleleri ve askeri birlikleri ziyaret etti. Floros'un ziyareti sırasında ust duzey askeri yetkililerin bulunduğu acıklandı. Bulamac Adası Belediye Başkanı Evangelos Kottoros tarafından karşılanan Floros ayrıca Psara, Panagia ve Eşek Adası'nda (Agathonisi) bulunan gozetim karakollarını ziyaret etti.

Turkiye'ye yakın adaları ziyaret eden Floros, askeri birliklere personel ve silah gucu takviyesi yapacaklarını soyledi. [h=3]ADALARDAKİ SİLAHLI KUVVETLER GUCU ARTIRILACAK[/h]Floros'un ziyareti sırasında Doğu Akdeniz ve Ege'de devam eden Turk provokasyonlarıyla başarılı bir şekilde başa cıkmak icin askeri birlikleri ovduğu ve surekli olarak tetikte ve teyakkuzda olma talimatı verdiği acıklandı. Floros Turkiye'ye yakın adalarda olan askeri birliklere yeni askeri personel ve silah gucu ilave edileceğini adalardaki birliklerin guclendirileceğini soylediği belirtildi.