Yahyalı Belediyesi, Yahyalı Orman İşletme Şefliğiyle birlikte, ilcenin Ciğilli Mahallesi Seki Dağı mevkiinde bulunan mesire alanında ağaclandırma calışması yaptı.
Cınar Ağacı dikimi yapılan etkinliğe Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Ozturk, ilce protokol uyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Yapılan ağaclandırma calışması hakkında konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Ozturk; " Ağaclandırma calışmamıza destek veren Ciğilli Mahallesi halkına, iş adamlarına, esnaflarımıza ve genclerimize yurekten teşekkur ediyorum. Bugun burada guzel bir calışmaya vesile oldular. Biz belediye olarak ağac dikimine buyuk onem veriyoruz. Goreve başladığı gunden beri yaptığı ozverili calışmalar dolayı, Yahyalı Orman İşletme Şefi Ufuk kardeşime şukranlarımı sunuyorum. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Orman İşletme Şefliğimiz ve odalarımız el ele verdikten sonra bu ilcede olmayacak guzellik yok diye duşunuyorum. İlcede bir dayanışma olursa bereket olur. Cok şukur Yahyalı'da bu bereketi yaşıyor. Her mahallemizin kendine ozgu bir takım ozel alanları var. Fetullah ve Ciğilli Mahallelerimizin ozel alanları burası. Burada guzel bir piknik alanı oluşturuldu. Bizde ağaclarla burasını taclandırıyoruz. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Buradan bir mujdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Cevre Yonetimi Genel Mudurluğu tarafından bugun bizi aradılar. Belediyemize bir adet JCB kepce hibe edileceğini belirttiler. Bu bolgenin su sorunu olduğunu biliyorum. İnşallah hibe gelecek olan aracımızla, bolgenin 2,5 km'lik su hattını cekerek buranın su sorununu cozeceğiz. Ben arac hibesinden dolayı Cevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Bakanımıza ve Cevre Yonetimi Genel Mudurumuze teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Etkinlikte konuşan Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise; " Emeği gecen herkese teşekkur ediyoruz. Orman İşletme Şefimiz geldiği gunden beri yoğun bir emek sarf ediyor. Her fırsat ağac dikimi programları yapıyor. Buna ilcedeki diğer kurumlarımızda katkı sağlıyor. Burası guzel bir yer secimi oldu. Arkadaşlar buraya gelirken bolgenin insanlar icin guzel hatıraları olduğunu belirttiler. Bolgenin su ihtiyacı var. İnşallah kurumlarımız bu sorunu en kısa surede cozeceklerdir." İfadelerini kullandı. - KAYSERİ