İzmir'de uc ailenin, cocuklarının dağa kacırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin İzmir İl Başkanlığı onundeki "evlat nobeti" suruyor.
Teror orgutu PKK'nın 9 yıl once kızını dağa kacırdığı Mehmet Lacin, AA muhabirine, Diyarbakır'da Hacer annenin yurekli tavrından cesaret alarak kendilerinin de mucadeleye başladığını soyledi.
Ailelerin hikayelerinin farklı ama acılarının aynı olduğunu dile getiren Lacin, 16 ayı geride bıraktığını belirterek, "Umutla evladıma kavuşmak icin bekliyorum, inşallah başaracağız." diye konuştu.
Lacin'le birlikte nobete devam eden Yasur Dulge de 28 yaşındaki oğlunun HDP ve uzantıları tarafından kacırıldığını ve o gunden bu yana haber alamadığını belirtti.
Dulge, oğlunun bir akşam eve gelmediğini, bir sure sonra telefonunun kapandığını ve sonra da kendisine ulaşamadıklarını anlattı.
3 aydır oğlunun geri donmesi icin nobet tuttuğunu aktaran Dulge, "Benim oğlum kacırıldığında 23 yaşındaydı şimdi 28 yaşında. 3 ay once Mehmet Lacin'in burada olduğunu duydum ve ben de geldim. Oğlum gelene kadar da burada olacağım. Bize destek olanlara teşekkur ederim." dedi.
Oğlu Emrah Alemdağ'ı bulmak icin 8 Aralık'ta evlat nobetine başlayan anne Muhbet Alemdağ ise devletin yanlarında olduğunu, oğlunun korkmamasını ve geri gelmesini istediğini soyledi.
Muhbet Alemdağ, "Neredeyse benim sesimi duysun, gelsin. Onun cocuğu var, cocuğu icin geri gelsin. Ben onu istiyorum, başka bir şey istemiyorum." ifadesini kullandı.
Destek ziyaretleri suruyor
Ote yandan Vatan Partisi Oncu Kadın Genel Başkan Yardımcısı avukat Nuriye Kadan ve beraberindeki heyet de evlat nobeti tutan ailelere destek ziyaretinde bulundu.
Ailelerle sohbet eden Kadan, terore meydan okuyan annelerin onurlu direnişinin Turkiye'yi birleştirdiğini, evlat nobetinin terore karşı mucadelede yeni bir donemin gostergesi olduğunu belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şafak Yel