DETAYLI! KPSS 2020 ortaoğretim sonuclarının acıklanmasının ardından adaylar KPSS ortaoğretim tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? KPSS ortaoğretim tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? KPSS ortaoğretim tercih başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunu araştırdı. Peki 2020 KPSS ortaoğretim tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır?İşte detaylar..
[h=3]2020 KPSS ORTAOĞRETİM TERCİH KLAVUZU NE ZAMAN YAYINLANIR?[/h] Bu yıl OSYM koordinesinde gercekleştirilen KPSS ortaoğretim tercih başvuruları icin geri sayım sona eriyor. Sınav sonuclarının acıklanmasıyla birlikte KPSS ortaoğretim tercih maratonu başlayacak ve OSYM kılavuzuna gore tercihler yapılacak. Sınava giren adaylar, KPSS ortaoğretim tercih başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt ararken, tercih kılavuzu icin de gozler OSYM duyuru sayfasına cevrildi. Aşağıda, yapılan resmi duyurulara gore KPSS ortaoğretim tercih başvuruları ve tercih kılavuzu hakkında detaylar yer alıyor.
Sınav sonuclarının acıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzu da yayımlanacak. KPSS tercihlerinin yapılacağı tarih ile ilgili henuz bir acıklama yapılmadı ancak 24 Aralık'tan kısa bir sure sonra tercihlerin başlaması bekleniyor.
OSYM tarafından yayımlanan KPSS on lisans kılavuzu icerisinde yer alan bilgiler şu şekilde:
-Lisans, on lisans ve ortaoğretim mezunları icin yapılacak olan KPSS sonuclarının acıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar icin OSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır.
-Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yonteme gore tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı OSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.
-2020 Kamu Personel Secme Sınavı'na (2020-KPSS On Lisans) katılan adayların sınav sonuclarına gore branş bazında sıralamaları OSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı.
-Adaylar, OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını oğrenebilecekler.
-Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Goruntulenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her turlu değerlendirmede OSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.
-Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YOKSİS sistemi uzerinden cekilmiş olan) OSYM sistemi uzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gozukmeyen adayların ise, başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.
-Adayların branş bazında sıralamaları incelerken goz onunde bulundurması gerekenleri iceren teknik acıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.
İşte, KPSS 2020/1 tercihleriyle ilgili ayrıntılar.
KPSS TERCİH KILAVUZU İCİN TIKLAYIN