Luleburgaz Belediyesi Personel Anonim Şirketi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında suren toplu iş sozleşmesi goruşmelerinde anlaşma sağlanamaması uzerine taraflar basın acıklaması yaptı.
DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, belediye binası onunde yaptığı basın acıklamasında, iş yavaşlatma ve iş bırakma kararı alacaklarını soyledi.
Tekliflerinin kabul edilmediğini one suren Şen, "Son teklifimiz ilk 6 ay icin arkadaşlarımızın eline net 3 bin 500 lira, ikinci 6 ay 4 bin lira gecmelidir, inebileceğimiz rakam budur, dedik. 40 saatlik calışma suresinin 5 gun olması icin talebimiz gecerlidir, bu kırmızı cizgimizdir." dedi.
Şen, haklarını sonuna kadar arayacaklarını sozlerine ekledi.
Basın acıklamasına sendika uyesi belediye işcileri de katıldı.
"En kotu şartlara kendimizi hazırladık"
Belediye Başkanı Murat Gerenli ise belediye olarak tum şartları zorlayarak, surdurulebilir ucret politikası doğrultusunda en duşuk maaşın net 2 bin 600 liradan net 3 bin 498 liraya cıkararak, calışanlara olabilecek en iyi teklifi sunduklarını ifade etti.
Asgari ucretin oldukca uzerinde net maaş teklifi sunduklarını vurgulayan Gerenli, Luleburgaz Belediyesinin her zaman calışanlarının yanında olduğunu dile getirdi.
Gerenli, DİSK'in Turkiye gercekleriyle bağdaşmayan her ay 100 lira yoğurt ve diyet yemeği parası istediğini one surerek, şunları kaydetti:
"Bugun pandemi nedeniyle esnafımız kepenk kapatırken, halkımız gecim sıkıntısı cekerken her ay 100 lira yoğurt parası, diyet yemeği ucreti gibi ulkemiz gercekleriyle bağdaşmayan taleplerle ve ucretlerle gelerek, işci arkadaşlarımızın beklentilerini karşılanamayacak kadar yukarıya taşıyan yetkili sendika, bu surecin geldiği noktadan sorumludur. Luleburgaz halkı bunun kararını her zaman olduğu gibi kendi vicdanında verecektir. Grev cok tehlikeli bir konuşma. İş barışını bozan cok tehlikeli bir konuşma. Ben basına acıklama dahi yapmadım. Cunku bu bizim aile icindeki sorunumuz. Hala da oyle aslında. Şu anda kopmuş bir şey yok. Bu surec nereye gidecek bilmiyorum. Şu anda grev durumu soz konusu değil. Ama bundan sonrasında arkadaşlarımız boyle bir karar da alabilir. Valilik bunu onaylayabilir de. Pandemi şartlarını goz onune almak gerekiyor. En kotu şartlara kendimizi hazırladık. Luleburgaz Belediyesi hizmetlerine devam edecek."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cınar Turkmen