İZMİR'in Ciğli ilcesinde gecen hafta etkili olan sağanak sırasında meydana gelen, 1 evin hasar gorduğu heyelanın yaşandığı Guzeltepe Mahallesi'nde vatandaşlar, her yağmur yağdığında korkudan uyuyamadıklarını soyledi. Vatandaşlar, heyelan ve su baskını tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek onlem alınmasını istedi.
Şirintepe ve Guzeltepe mahallelerinin sınırında yer alan coğunluğu mustakil, tek katlı 33 hanenin bulunduğu bolgede, 13 Aralık gecesi toprak kayması meydana geldi. Yamactan duşen kaya parcaları bir evin catısına ve yatak odası duvarına zarar verdi. Evde bulunan 3 kişi şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Gurultuyle irkildiklerini belirten Ferit Kartal (40), "Once yıldırım duştuğunu sandım. Evde, eşim ve 4 yaşındaki gorme engelli cocuğum ile birlikteydik. Oğlum, gelen gurultuyle birlikte koşarak, bana sarıldı, ağlamaya başladı. Oğlumun duşen kayalar nedeniyle duvarında hasar oluşan yatak odasında plastik calışma masası vardı. O anda oğlum orada da olabilirdi. Odada bir sure once satın aldığım gardırop vardı. Şayet o gardırop olmasa belki de biz hayatta olmayabilirdik. Heyelan nedeniyle kayan toprağın buyuk bolumunu o gardırop tuttu" dedi.

'COZUM BEKLİYORUZ'
Olay anında cok buyuk korku ve panik yaşadıklarını belirten Sakine Kartal (57) da "Oğlumun evindeydim. Bir gurultu koptu. Birden deprem oldu sandım. Catı coktu. Oğlum, gorme engelli torunumu aldığı gibi dışarı kactı. Ben de hemen peşlerinden cıktım. Yağmur altında caresizce bekledik. Her yağmurda korku yaşıyoruz. Burada artık yaşanmaz. Ciğli Belediye Başkan Utku Gumrukcu, gelip bir gecmiş olsun bile demedi. Burada olmemiz mi gerekir? Bugun olmazsa yarın bu yaşanabilir. Onumuzdeki hafta yağmur bekleniyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şu an oğlum hasar gormesine rağmen evde oturmaya devam ediyor. Evinin başından ayrılmak istemiyor. Cozum bekliyoruz" diye konuştu.
'HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA TOPRAK KAYMASI OLUYOR'
Evinin iki kere su bastığını ve yağmur yağdığı gunlerde korkudan uyku uyuyamadıklarını dile getiren vatandaşlardan Kıymet Utku (56) da, "Yağmur yağdı. Buyuk bir gurultu koptu. Eşim uyuyordu, onu yataktan kaldırdım. Yıldırım duştu sandım. Kapıdan cıkarken komşumun panikle cocuğunu kucağına alıp dışarı koştuğunu gordum. Evinin yıkıldığını soyledi. Yukarı cıkınca evdeki hasarı gordum. Dışarı cıkarak canlarını kurtaranlar, korkudan titriyordu. Biz bunu hak etmiyoruz. Burada onlem alınması icin illaki bir can kaybı mı yaşanması gerekiyor? 1986 yılından beri burada yaşıyorum. Her yağmurda toprak kayması oluyor. Gecen 30 Ekim'deki deprem de tuzu biberi oldu. 33 hane hepimiz aynı durumda, kayma tehlikesi var. Hicbirinin birinden farkı yok. Her yağmur yağdığında tedirgin oluyoruz. Son olarak yağmurla karışık, dolu yağdığında da evimi su basmıştı. Torunlarıma bakıyordum onları bile kendi evlerine gonderdim. Korkuyorum, olmek istemiyorum" dedi.
'GEC OLMADAN ONLEM ALINMALI'
Bu bolgede oturan vatandaşların cok zor durumda olduğunu ve bir an once cozum bulunması gerektiğini dile getiren Guzeltepe Mahalle Muhtarı Erkan Yılmaz ise, "Burada 33 hane var. 1985 yılından bu yana bu evlerin numaratajı, elektriği, suyu var. Ama her yağmurda bu evlerde yaşayanlar mağdur oluyor. Son yağmurda, iki evi su bastı. Evlerin duvarında delik acarak suyu tahliye ettik. Bu bolgeyi de bir an once kentsel donuşume dahil edilmesini istiyoruz. Eğer bu durumun cozumu olmazsa burada cok can kaybı yaşanır. Gec olmadan bir onlem alınmalı. Guzeltepe cok zor durumda. 200'un uzerinde vatandaşımız burada otuyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Eda Ebru NANECİ