Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde acılışa hazırlanan şehir muzesinde incelemelerde bulundu.
İlceye gelen Demircan'ı, Kaymakam Ozkan Demir, Belediye Başkanı Mehmet Gurbuz, AK Parti İlce Başkanı Ahmet Tıraş ve ilgililer karşıladı.
Demircan, Kultur ve Turizm Bakanlığı tarafından Elbistan ilcesinde oluşturulan şehir muzesinde incelemelerde bulunup, ilgililerden bilgi aldı.
Muzede arkeolojik eserlerin yanı sıra bolgenin kultur ve sanatının yansıtıldığı bolumleri de inceleyen Demircan, acılışa hazırlanan şehir muzesinin son halini gordu.
Demircan, Elbistan Şehir Muzesi'nin bolgenin tarihini yansıtan eserlerden oluşturulduğunu ifade ederek, şehri hic bilmeyen insanların dahi muzeyi gezdikten sonra bolgenin tarihine hakim olacağını soyledi.
Muzenin son hazırlıklarının tamamlanmasının ardından ziyarete acılacağını belirten Demircan, şoyle konuştu:
"Elbistan Şehir Muzemiz, Kultur ve Turizm Bakanlığımızın yeni yaptığı, tamamladığı, inşallah yakın zamanda acılışını gercekleştireceğimiz bir muze. Cok başarılı bir calışma oldu. Gercekten Elbistan'ın tarihini, cok eski donemlerden bu yana kulturunu, sanatını, şiirini, edebiyatını ve yaşam tarzını, doğal guzelliklerini cok guzel anlatacak. Ben buranın Elbistan'ın gencleri, cocukları icin cok kıymetli bir eğitici yer olduğunu duşunuyorum. Bir bina icerisinde şehrin butun dinamiklerini, tarihinden bu yana ve gelecek perspektifini uzerlerinde etkili kılacak boylesine bir calışmanın ornek olduğunu duşunuyorum. Dışarıdan gelenler de burayı daha yakından tanıyacaklardır. Emeği gecen herkesi tebrik ediyorum."