Super Lig'in 14. haftasında konuk ettiği Medipol Başakşehir'i 4-1 yenen Fenerbahce'de teknik direktor Erol Bulut, muthiş mucadele ederek hak ettikleri galibiyeti aldıklarını soyledi.
Ulker Stadı'nda oynanan musabakanın ardından duzenlenen basın toplantısında goruşlerini aktaran Bulut, sahalarında 3 mac sonra kazandıkları icin mutlu olduklarını dile getirdi.
Zor bir macın geride kaldığını aktaran Erol Bulut, "Kazanmamız gereken bir mactı. Cok eksiğimiz olmasına rağmen muthiş mucadele verdik. Geriye duşmemize karşın one gecip, 3 puan aldığımız icin cok mutluyuz. Futbolcularımı tebrik ediyorum. İnanclarını kaybetmediler. Birbirlerine destek cıktılar. Hak ettiğimiz 3 puanı aldığımızı duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Son haftalarda istenilen sonucları alamadıkları icin futbolcuların ve kendilerinin baskı altına girdiğini vurgulayan sarı-lacivertli takımın teknik direktoru, "Yanlış transferler yaptığımız soylendi. Her şeye saygı duyuyorum ama bir şeyi yuzde 100 istediğiniz zaman değişimi gorebiliyorsunuz. Bugun futbolcularım her şeyi istedi. İnşallah istediğimiz değişimi daha iyi şekilde taraftarlarımıza izletmeye calışacağız." diye konuştu.
"Benim dışımda herkes Fenerbahce'ye taktikler uyduruyor"
Erol Bulut, sarı-lacivertli takımın taktik anlayışıyla ilgili yapılan eleştirilere ve yorumlara şu şekilde cevap verdi:
"Taktiklerle ilgili cok guzel yorumlar yapılıyor. Herkese saygım var. Benim dışımda herkes Fenerbahce'ye taktikler uyduruyor. Zaman zaman eksik yapsak da taktiğimiz belli. Bu macta 4-4-2 oynadık, sonra 4-2-3-1'e donduk. Herkes bunu bizden daha iyi bildiğini dile getiriyor. Yanlışlarımız illaki var. Genciz, hata yapıyoruz, insanız. Hatalarımızı minimuma duşurmeye calışıyoruz. Bunun uzerinde calışmalarımıza devam edeceğiz."
"Kasten hata yapılmadığını duşunuyorum"
Musabakanın hakemi Bahattin Şimşek'in verdiği kararların ve gosterdiği kırmızı kartların Medipol Başakşehir cephesi tarafından sert bir şekilde eleştirilmesiyle ilgili bir soru uzerine Erol Bulut, şunları kaydetti:
"Hakemle ilgili cok konuşuldu. Mac icinde gerginlik oldu. Biz bugune kadar verilen kararlara saygı duyduk. Gecen hafta yaşadıklarımızı biliyorsunuz. Verilmeyen penaltı ve gol. İttifak Holding Konyaspor macında attığımız gol verilmedi. Beşiktaş macında yediğimiz golden once olan fauller var. Ben hicbir zaman hakemlerle ilgili fazla konuşmadım. Bugun bazı pozisyonlarda Medipol Başakşehir aleyhine kararlar verdiği konuşuluyor. Goksel Gumuşdağ'ı dinledim. Hata yapılıyor ama kasten hata yapılmadığını duşunuyorum. Biz de uzulduk. İnşallah bundan sonra her şey daha disiplinli olur."
Erol Bulut, son olarak karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı acıklamayla ilgili olarak, "Medya bize kufur etti, şeklinde yanlış anlaşılma olmasın. Bu ifadenin sosyal medyada bize edilen hakaretler ve kufurler olarak değiştirilmesi daha doğru olur." şeklinde goruş belirtti.