Canakkale'de yeni doğan bebeğini poşete koyup cop konteynerine bırakarak olumune sebep olan anne kadın cıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sevgilisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Canakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesi Şenkartal 28. Sokak'ta dun akşam saatlerinde kan donduran bir olay yaşanmıştı. Yeni doğan bir erkek bebek, henuz kordon bağı uzerindeyken cop konteynerine bırakılmış, cop toplayan bir kadın tarafından bulunmuştu. Durum hemen polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirilmişti. Kısa surede olay yerine gelen sağlık ekipleri, bebeği alarak Mehmet Akif Ersoy Canakkale Devlet Hastanesine goturmuş ancak yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Canakkale İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Buro cinayet masası dedektifleri yaşanan gelişmeler uzerine geniş caplı inceleme başlatarak, bolgedeki MOBESE ve diğer guvenlik kameralarını inceleyip, olayın failini 2 saatte yakaladı. Cinayet masası dedektifleri, anne E.C.'nin (22) yeni doğan bebeğini naylon bir poşet icerisinde cope attığını kameralardan tespit etti. E.C.'nin evlilik dışı dunyaya getirdiği bebeğin babası 21 Mustafa P. de emniyete getirilerek sorguya alındı.
Ote yandan, kızına yardım ettikleri iddia edilen E.C.'nin annesi D.C. (44) ile babası A.C. (47) da evdeki suc delillerini yok etmek sucundan gozaltına alındı.
Anne E.C. kasten adam oldurmek sucundan cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderilirken, cocuğun babası olan ve E.C.'nin uzun suredir birlikte olduğu sevgilisi Mustafa P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Evdeki suc delillerini yok etmek sucundan gozaltına alınan E.C.'nin annesi D.C. (44) ile babası A.C. (47), savcılık kararıyla serbest bırakıldı.
Kan donduran ifade
Bebeğini evin tuvaletinde dunyaya getiren E.C., emniyetteki ifadesinde uzun sure hamile olduğunu ailesinden gizlediğini belirterek, "Cocuğumu evde dunyaya getirdim. Ailem son ana kadar olayı bilmiyordu. Son ana kadar durumu ailemden sakladım. Doğumun ardından olayın şokunu uzerimden atamadım. Evden cıktım ve tenha gorduğum bir yere bebeğimi bıraktım sonra eve dondum" dediği ortaya cıktı. - CANAKKALE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı