CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Sarıyer'de kiraladığı il binasında ruhsatsız tadilat yapıldığıyla ilgili gelen şikayetler uzerine Cevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tadilatı durdurmuştu. İstanbul Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu'nden konuyla ilgili yapılan acıklamada, "Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekcesiyle bina muhurlenmiştir" denildi.
Acıklamada şu ifadelere yer verildi: İstanbul'un Sarıyer İlcesi Ayazağa Mahallesi'nde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mulkiyetindeki yapının bazı bolumlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yonelik site yonetimince şikayette bulunulmuştur.

[h=3]"RUHSATSIZ TADİLAT VE TAMİRAT İŞLEMİNDEN DOLAYI MUHURLENDİ"[/h]İstanbul Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu ekiplerince şikayete konu binada 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddesi gereğince denetim yapılmıştır. Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekcesiyle bina muhurlenmiştir.
Şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri duzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında muhurleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğumuzce gercekleştirilecektir.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı