Pınar Gultekin'in katli zanlısına cinayetin gercekleştiği bağ evinde yapılan keşif sonrası Pınar Gultekin'in aile avukatı Rezan Epozdemir, keşif detaylarını acıkladı.
Avukat Rezan Epozdemir, olay gecesi Cemal Metin Avcı'nın yanına gelen kardeşinin ne yaptığı sorusuna 'Kokorec yakıyorum" detayının kendisine de cok garip geldiğini soyledi. Epozdemir, "Dun yapılması planlanan keşif bugun icra edilebildi. Sanıklar getirilemediği icin dun itibariyle. Ceza Muhakemesinin 84'uncu maddesine gore bir keşif icrası yapıldı. Sanığa ve sanıklara olayın detayları etraflıca anlatıldı. Bize gore yer gostermeye benzer bir uygulama oldu. Ceza Muhakemesi tekniği acısından. Varili nasıl taşıdığı, nasıl doldurduğu, icerisine nasıl koyduğu, nasıl yaktığı, odunla ve benzinle ondan sonra bu betonu nerede doktuğu, suyu nasıl taşıdı, dereye nasıl goturduğu butun bunlar etraflıca canlandırma şekilde anlatıldı. Ama tamamen kerameti kendinden menkul celişkilerle dolu, cezayı minimize etmek amacıyla ezberle etmiş kurgulanmış bir ifadeler yumağı gorduk burada. Tabii olayın koşullarda sağlanamadı. Cunku biliyorsunuz yanan bir varil getirilemedi. Ağırlık bakımından da ağırlık kutleleri varil en altına bırakıldı. Maktuleyi tersten koyduğunu soyluyor. Daha sonra beton doktuğunu soyluyor. Varildeki ağırlık kutlesi varilin tamamına yayılmış teknik acıdan. Bize gore cok yargılamayı etkileyecek, maddi gerceği ortaya cıkaracak bir keşif bulamadık" dedi.

[h=3]"KOKOREC KOKUYORDU"[/h]Keşif esnasında sanık Mertcan Avcı'ya sorular sorulduğunu belirten Av. Epozdemir, olay yerine geldiğinde yananın ne olduğu konusundaki soruya, "kokorec kokuyordu' dedi. Gidip baktın mı sorusuna ise 'Baktım yanıktı' 'Kokorecin kokusunu sen bilmiyor musun' diye sorduk. Biliyordum ama kokorec kokuyordu' dedi. Yani yanan insan vucudunun kokorec kokusuna benzetti. Cemal Metin Avcı kardeşine maktuleyi diri diri yakarken 'kokorecleri yakıyorum' demiş. Boyle canice, hunharca, insanın insan olma vasfına aykırı bir cinayet ve son derece soğukkanlı bir şekilde burada keşif mahallinde de detaylar anlatıldı. Biz Ceza Muhakemesi Kanunu 201'e gore doğrudan soru sorduk sorularımızı da ilettik mahkemeye. Capraz sorgu kapsamında cunku genel hukumlere tabi bir uygulama. Ama bircok celişki var. Yani maktule 1.83 boyunda, 60 santim varil. 1.83 olan maktulun 60 santimlik varil nasıl konuldu, 65 kilo maktulenin ağırlığı 98,66 kilo beton ve varilin ağırlığı totalde 162,5 kilo. Bir kişinin 162,5 kilo kaldırması bize gore mantık ve fizik kurallarına aykırı. Bunu kaldırdığını iddia ediyor" dedi.
[h=3]"BU CİNAYET TEK BAŞINA İŞLENEMEZ"[/h]Cinayetin tek başına işlenmesinin mumkun olmadığın belirten Epozdemir, "Cinayete yardım eden muşterek failler ve yardım eden sıfatı ile başkaca failleri var. Aynı zamanda suc delilini gizleyen yok eden değiştiren başkaca failler var. Bunların ortaya cıkması adına sonuna kadar hukuki mucadelemizi ortaya koyacağız. Bugunku ceşit bunu bir defa daha gozler onune sermiş oldu. Adli raporunda da doktor raporunda sanığın elinde ve avuc icinde hicbir yanık izi yok. Sıcakken taşıyor, fakat yanık izi yok. Nereden bakarsanız bakın gercekdışı, ezberlenmiş, kurgulanmış cezayı duşurmeye yonelik bir savunma. Buyuk ihtimalle calıştırılmış bir savunmadan bahsediyoruz. Bu kokorec detayı bence cok garip oldu. Yanan bir insan vucuduna kokorec yandığı soyleniyor. Kokorec kokusu ile yanan insan vucudu kokusunun ayırt edemeyecek kadar pişkin bir ifade vardı. Olay saatinde ne işin vardı diye sorduğumuzda Mertcan Avcı bunu bize ifade edemedi. Ozellikle maktuleyi tersten cenin pozisyonunda mı varile soktun, iple mi bağladığını ve maktuleyi tersten varile koyduğunu soyledi. Boğazını sıktığını ve boğduğunu yeniledi. Bunlar bizim icin cok garip detaylar oldu" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı