Adıyaman'ın Kahta ilcesinde 4 oğretmen başlattıkları "Minik Yureklere Dokunma Kampanyası" ile cok sayıda oğrenciye kitap, giysi ve oyuncak yardımında bulunuldu.
İlceye bağlı Eskitaş koyunde gorev yapan 4 oğretmenin sosyal medya aracılığıyla başlattığı kampanya sayesinde yaklaşık 300 oğrenci icin cok sayıda kitap, giysi, oyuncak ve ayakkabı toplandı.
Oğretmenler malzemelerin dağıtımını yaparak cocukların gulumsemesini sağladı.
Eskitaş Koyu Ortaokul Muduru Deniz Ozger, gazetecilere yaptığı acıklamada, daha once de bu gibi faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek, şunları soyledi:
"Cevredeki 16 koyden gelen oğrencilerle beraber yaklaşık 300 oğrenciye eğitim veriyoruz. Malum yeni tip koronavirus (Kovid-19) orgun eğitime engel oldu. Fakat bizler tum ulkede olduğu gibi canlı derslerle oğrencilerimize eğitim vermeye devam ediyoruz. Tabi ki oğretmenin gorevi sadece eğitim, calışma alanı da sadece okul değildir. Burada tum oğrenciler kırsal kesimde ve ne yazık ki bazı oğrencilerimizin kitap ve giysi, ayakkabı gibi ihtiyacları var. Biz o ihtiyacı karşılamak icin internet uzerinden 'Minik Yureklere Dokunma Kampanyası' duzenledik ve yuzlerce hayırsever vatandaşın gonderdiği kitap, giysi, ayakkabı, oyuncakları oğrencilere ulaştırdık."
Ozger, kampanya kapsamında 13 aileye de gıda yardımında bulunduklarını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Kaya