Kayseri Buyukşehir Belediyesi tarafından uzaktan eğitim goren oğrencilere 5 bin adet tablet dağıtıldı.
Kayseri Buyukşehir Belediyesi; korona virus tedbirleri kapsamında, eğitimlerine uzaktan devam eden ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan oğrencilerin yuzunu guldurdu. Bu kapsamda Kayseri Buyukşehir Belediyesi, 5 bin tableti oğrencilere ulaştırılması amacıyla İl Milli Eğitim Mudurluğune teslim etti. Buyukşehir Belediyesi Konferans Salonunda gercekleşen tablet dağıtım torenine Vali yardımcısı Mehmet Sadık Tunc, Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın ve İl Milli Eğitim Muduru Bilal Yılmaz Candıroğlu katıldı.

Tablet dağıtım toreninde konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, "Eğitim korona virus dolayısıyla uzaktan eğitime yonlenmek zorunda kaldı. Bu nedenle Kayseri Belediyeleri olarak, Sayın Bakanımızın işareti ile birlikte tablet uygulamasına gecmek zorundaydık. Bizde elimizi cabuk tutup uzaktan eğitime erişemeyen oğrencilerimizin yanında olmaya gayret ettik" dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar ise torende yaptığı konuşmada, "Dağıtımına başlanacak tabletlerin oğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri Belediyeleri olarak hep beraber ihtiyac duyulan her yerde, şehrimizin, insanımızın yanında olmaya gayret gosteriyoruz. Belki rutin belediyecilik hizmetleri yol, kaldırım, temizlik akla ilk gelen işler ama biz Kayseri belediyeleri olarak insan odaklı hizmet yapıp, vatandaşın ihtiyacına her ne şekilde, ne zaman ve neye ihtiyacı var ise orada yanında olabilmenin gayreti icerisindeyiz" dedi.
Tablet ihtiyacı olan ailelere ellerinden geldiğince destek olacaklarını soyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, "Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepimizin cocukları var. Herkes şu anda internet uzerinden eğitime devam ediyor. Bu kapsam da ihtiyac sahibi ailelerin olduğunu biz bir cok başvurulardan, ev ziyaretlerinden, bize gelen bilgilerden elde ediyoruz. Bakanlığımız elinden geldiği şekilde belki de dunyada uzaktan eğitime en hızlı gecen ulke Turkiye'dir. Bakanlığımızın bu guzel eğitim sistemine, bizde belediyeler olarak elimizden geldiğince destek oluyoruz" ifadelerini kullandı. Guzel bir hizmete imza attıklarını soyleyen Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc sozlerine şu şekilde devam etti:
"Guzel bir hizmete hep beraber imza atıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Eğitimi onemseyen, genclerimizi donanımlı olmasını goz ardı etmeyen bir yaklaşım icerisinde, Milli Eğitimimiz ile dayanışma icerisinde calışmalarımızı surduruyoruz. Okullar yapıyoruz, cevre duzenlemeleri yapıyoruz, fiziki ihtiyacları karşılıyoruz, okullarımıza spor tesisleri yapıyoruz. Bunların yanında malzeme ihtiyacı olur ise onları karşılıyoruz. Kayserimizin bir diğer ozelliği hayırseverler şehridir. Kamu kurum, kuruluşları ve binaları da icerisinde olmak uzere buyuk oranda hizmetlerini hayırseverlerimiz vasıtası ile duzenlendiğini biliyoruz. Kamu kurum, kuruluşları ile dayanışmamız da adeta zirvede. Kayseri tane universitesi olan ve 75 bin tane oğrencisi olan bir şehir. İnşallah bu niteliği ile zenginleşecek olan keyfiyeti daha da sağlıklı olacak şekilde donanımlı olması icin gerek universitelerimiz icin gerekse 300 bin oğrencimizin olduğu okullarımızın ihtiyaclarını karşılama yonunde de gayretler gosteriyoruz. Bugun icin yaptığımız calışma 5 binlik bir rakamı iceriyor. 6 bucuk milyon TL'lik bir değeri konuşuyoruz. Kayseri'de bircok vatandaşımız bu projede biz de varız dedi. Neden? Cunku genclerimizin geleceği, donanımı, eğitimi, onların geleceği. Kutuphanelerde hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. KAY-MEK uzerinden ya da MEL-MEK uzerinden uzaktan eğitim fırsatlarıyla yavrularımızı boş bırakmıyoruz. Belediyelerimizin hepsi evlerinde eğitim vermek icin gerek beceri kurslarıyla ilgili gerek LGS-YKS gibi hazırlık sınavlarına yonelik calışmalarımızı surduruyoruz. Pandemi surecinde uzerimize ne duşuyor ise yapıyoruz. Malzeme dağıtılması gerekiyor ise malzeme dağıtıyoruz. Hukumetimiz ile dayanışma icerisinde bu sureci de atlatacağız." - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı