Adalet Bakanı Abdulhamit Gul, Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur ile bir araya geldi.
Bakanlık'ta yapılan goruşmede, iki ulke arasındaki adli iş birliğini guclendirmeye ilişkin goruş alışverişinde bulunuldu.

Gul, goruşmenin ardından yaptığı acıklamada, yeni atanan Bakan Nur'a başarılar dilediğini belirtti.
Nur'un Turkiye'de eğitim gorduğunu ve Turkceyi cok iyi bildiğini hatırlatan Gul, goruşmede iki ulke arasındaki adli iş birliğini guclendirmeye ilişkin konuların ele alındığını bildirdi.
Gul, iki ulkenin her konuda iş birliğini cok iyi duzeye cıkardığına işaret ederek, "Adli alanda da bu iş birliğini daha yukarıya cıkarmak ve geliştirmek istiyoruz. Bu konuda neler yapılabileceğine ve tum kurumlarımızla orada ne gibi katkıda bulunulabileceğine dair hususları değerlendirdik. Verimli bir ziyaret ve goruşme oldu. Dost ve kardeş Somali halkına, dost ve kardeş Turkiye'den selamlarımızı iletiyoruz, iş birliğini daha da guclendireceğiz." diye konuştu.
"Bakan olmamın ardından ilk ziyaretimi Turkiye'ye gercekleştirdim"
Konuk bakan Nur ise Bakan Gul'un daveti ve Turkiye'nin misafirperverliği dolayısıyla teşekkur ederek, şunları soyledi:
"Benim icin onemli, cok duygulandığım bir gun. İlk ziyaretimi Turkiye'ye gercekleştiriyorum. Somali'nin adli konularını guclendirmek, Turkiye'nin tecrubesinden faydalanmak icin goruşme yaptık ve cok verimli gecti. Turkiye'de olduğum surecte onemli kurumları, adli kurumları ziyaret edeceğim."
Turkiye'de eğitim gorduğunu, diplomat olarak uzun yıllar calıştığını ve burada cok değer verdiği kardeşlerinin yaşadığını anlatan Nur, "Turkiye her zamanki gibi Somali'ye eğitim, sağlık, altyapı olsun her konuda yardımcı oluyor. Adli konularda da daha onceden yardımcı oluyordu. Bu yardımın daha da guclendirilmesi icin Turkiye'ye geldik." ifadesini kullandı.
Goruşmede, karşılıklı hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı cekildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şahin