Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 13 serisini guclendirmesi beklenen A15 Bionic yongası da dahil olmak uzere onumuzdeki yılki yonga ihtiyacında TSMC'ye guvenmeye devam edecek. Tayvanlı kaynaklardan gelen yeni bir rapor, teknoloji devinin gelecek yılki 5 nm yonga ihtiyacı nedeniyle TSMC'nin uretim bandının neredeyse tamamına el koyduğunu belirtiyor.
5 nm uretim bandından cıkan yongalar, onceki nesil işlemcilere kıyasla hem pil tuketimi hem de performans anlamında buyuk artışlar sağlıyor. Bu yongalar, Apple'ın dışında bircok şirketin de hedefinde bulunuyor. Bu sebeple iPhone ureticisinin, TSMC'nin gelecek yılki 5 nm uretim kapasitesinin %80'ini kapattığı bildiriliyor.
[h=2]Apple, gelecek yıl da TSMC'ye guvenmeye devam edecek:[/h]

Apple ile olan ilişkisini gunden gune ilerleten ve şirketin en buyuk tedarikcileri arasında bulunan Tayvanlı TSMC, 2021 yılının ilk ceyreğinde yeni bir tesis acacak. Bu tesisin acılmasıyla birlikte şirketin her ay yaklaşık 9 bin adet silikon devre levhası uretmesi bekleniyor. Apple dışında Qualcomm, MediaTek, Broadcom ve diğer birkac şirket daha TSMC'nin 5 nm kapasitesinden yer ayırttı.
Onumuzdeki yıl piyasaya surulecek birkac Apple urunu, buyuk olasılıkla TSMC'nin 5 nm teknolojisiyle uretilen yongalara sahip olacak. TSMC'nin farklı muşteriler icin 5 nm, 5 nm+ ve gelişmiş 5 nm olmak uzere birkac duğum varyantı bulunuyor. Apple yongalarının hangi uretim surecini kullanacağı henuz bilinmiyor.
Apple'ın gelecek yıl kullanması beklenen yongalar arasında; yeni iPad Pro serisi icin A14Z Bionic, yeniden tasarlanan iMac icin A14T yongası ve son olarak iPhone 13 serisi icin A15 Bionic yongası yer alıyor.