Samsun'da Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.
Samsun Valiliğinden yapılan yazılı acıklamada, turizm potansiyelinin değerlendirilerek fırsat ve imkanların tanıtılması, turizmin il ekonomisindeki payının ve turizm sektorunun hizmet kalitesinin artırılmasına yonelik faaliyetlerde bulunulması, kurumsal bir yonetim yapısının oluşturulması amacıyla İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurulunun kurulduğu belirtildi.

Vali Zulkif Dağlı'nın imzasıyla kurulan kurula Valinin başkanlık edeceği, kurulun gorevleri arasında, bolgesel, ulusal ve uluslararası alanda sektorel faaliyetleri takip etmek olduğu vurgulandı.
Kurulun gorevinin Samsun'un turizm hedeflerine ulaşmasına, turizm imkanlarının tanıtılmasına ve pazarlanmasına ilişkin plan, politika ve stratejiler geliştirmek, ulusal ve bolgesel plan ile eylemleri takip ederek uygulanmasını sağlamak olduğu belirtilen acıklamada, Vali Dağlı'nın şu goruşlerine yer verildi:
"Biliyorsunuz Kultur ve Turizm Bakanlığımız, yonetim kurulunda farklı kesimlerden temsilcilerin yer aldığı Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını kurdu. Biz de bu yapıya benzer bir oluşumun ilimizde kurulmasına karar verdik ve Buyukşehir Belediye Başkanlığımız, universitelerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kişilerin katılacağı İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurulunu kurduk."
Dağlı, Turkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın 21 Aralık Pazartesi gunu İller ve Destinasyonlar Tanıtım Toplantısında, kurulun gorevleri ve yapacağı calışmalara ilişkin bilgiler verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:
"Sağlık, spor, kultur, doğa ve termal turizm temsilcileri ile acenta ve sektor temsilcilerinin de yer aldığı bu yeni oluşumla birlikte şehrimize turizm anlamında onemli katkılar vereceğimizi ve kararlar alacağımızı duşunuyorum. Samsun ilimiz kultur, termal, sağlık, doğa ve spor turizmi alanında ciddi potansiyel barındırıyor. Şehrimizin elindeki bu fırsat ve imkanların tanıtılması, turizmin il ekonomisindeki payının arttırılması, ilimizin ulkemizdeki turizm payından daha cok alması, turizm sektorunun daha ileri taşınmasına yonelik kurulumuzun alacağı kararlar doğrultusunda faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Kurulumuzun ilimiz icin hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu