Halk arasında 'manken hastalığı' olarak bilinen ve "sıfır beden" olma isteğiyle gelişen anoreksiya nervoza, ozellikle genc kızları tehdit ediyor. Alman sosyal medya fenomeni Josi Maria (24), iki gun once tatil icin gittiği İspanya'daki Buyuk Kanarya adasında Halk arasında 'manken hastalığı' olarak bilinen ve "sıfır beden" olma isteğiyle gelişen anoreksiya nervoza nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
[h=3]TATİLDE İKİ GUC BİR ŞEY YEMEDİ[/h]Takipcileriyle sık sık anoreksiya ile mucadelesini paylaşan genc fenomenin tatile birlikte gittiği arkadaşı Vanja Resova, arkadaşının iki gundur bir şey yemediğini soyledi. Yerel medyaya konuşan Reseva, "Gece yarısından kısa bir sure sonra uyandığımda artık nefes almadığını fark ettim. Onu uyandırmaya calıştım. Uyanmayınca ise yardım almak icin resepsiyona gittim. Gerekli mudahale yapıldı ancak, netice alınmadı" dedi.

[h=3]"YARDIMI KABUL ETMEK BİR GUC İŞARETİDİR"[/h]Sosyal medyada arkadaşı icin paylaşımda bulunan Resova, 'Her gun bircoğunuzu olumlu olanı gormeye ve guclu kalmaya motive etti. Tanrı'nın istediği gibi, şimdi meleklerle birlikte yukarıda ve bize bakıyor" dedi ve "Yardıma ihtiyacım var demeniz onemlidir. Yardımı kabul etmek bir guc işaretidir" ifadelerini kullandı.
[h=3]ANOREKSİYA (MANKEN) HASTALIĞI NEDİR?[/h]En tehlikeli psikolojik sağlık sorunları arasında yer alan "manken hastalığı" yani anoreksiya nervoza rahatsızlığı olumle sonuclanabiliyor. Uzmanlar, anoreksiya nervoza hastalarının aynı yaş grubunda olan bir bireye gore 50 kat fazla olum riski bulunduğu ifade ediyor.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı