Aydın Genclik ve Spor İl Muduru Cenap Fillikcioğlu, Dunya Kupası'nda grekoromen stilde 72 kiloda bronz madalya kazanan milli gureşci Cengiz Arslan'ı odullendirdi.
Grekoromen stilde 72 kiloda milli gureşci Cengiz Arslan, Sırbistan'da duzenlenen Dunya Kupası'nda Moldova'dan Valentin Petic'i yenerek bronz madalya kazandı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gercekleşen şampiyonada 72 kiloda mindere cıkan Cengiz Arslan, bronz madalya macında Moldovalı rakibi Petic'le karşılaştı. Rakibini 5-1 yenen milli gureşci, turnuvayı bronz madalya elde ederek tamamladı.
Fillikcioğlu milli gureşci Cengiz'i makamında ağırladı
Spor hayatına Aydın Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı Sporcu Eğitim Merkezi'nde başlayan Cengiz Arslan, İl Muduru Fillikcioğlu'nu, Spor Hizmetleri Muduru Hamide Ercan'ı ve Spor Faaliyetleri Birimi Şube Muduru Serdar Kucuk'u ziyaret etti. Aydın Genclik ve Spor İl Muduru Cenap Fillikcioğlu, Milli Gureşci Cengiz Arslan'ı makamında ağırladı. Gurur duyulacak buyuk bir başarıya imza attığını ifade eden Genclik ve Spor İl Muduru Fillikcioğlu, Aydın'lı Milli Gureşci Cengiz'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve buket cicek, Altın, Gumuş Ay Yıldızlı Rozet ile odullendirdi.
"Alt yapısını Aydın Sporcu Eğitim Merkezi'nde tamamladı"
Aydın Genclik ve Spor İl Mudurluğu'ne bağlı Aydın Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen Cengiz Aslan, 2010-2016 yılları arasında ortaokul ve lise donemlerini Sporcu Oğrenci olarak tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Buyukşehir Belediye Spor Kulubune transfer oldu. Oğrencilik yıllarında okullar arası Grekoromen stilde Turkiye'de ceşitli şampiyonlukları bulunan Cengiz Arslan, Uluslararası musabakalarda U23'de Dunya Şampiyonluğu, Buyukler Dunya 2'inciliği, Avrupa 2'inciliği ve şimdi de Dunya 3'unculuğu elde etti. - AYDIN