Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi'nde hayata gecirilecek '7. etap kentsel donuşum projesi' kapsamında anlaşmaya varılan hak sahipleri ile sozleşme imzaladı.
2 etaplı olmak uzere bin 250 konutun planlandığı 'MevlaNa Kentsel Donuşum Projesi'nde 1. etapta 650, 2. etapta ise 600 konut yer alacak. Eski yapıların yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağı calışma sistemi ile Yıldırım daha modern bir gorunume kavuşacak. Deprem riski olan bolgelerde sağlıksız ve guvensiz konutların yerine modern, guvenli ve sağlıklı konutların yer alacağı projeye hak sahipleri de yuzde 80'in uzerinde destek veriyor. Kamu kaynakları ile yerinde gercekleşecek donuşume Mart ayına kadar başlanması planlanıyor.

Mevlana Mahallesi'ndeki Kentsel Donuşum Ofisi'nde anlaşmaya varılan hak sahipleri ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana 7. ve 8. etap kentsel donuşum projesinin yaklaşık bir yıldır uzerinde calıştıkları bir proje olduğunu vurgulayarak, "Kentsel donuşumu butun Yıldırım'a yayacağız. Cevre ve Şehircilik Bakanlığımızla, TOKİ ile bir işbirliği yaparak bir proje sureci yuruttuk. Gectiğimiz hafta projemizin detaylarını tamamlayıp bugun hak sahipleri ile uzlaşma goruşmelerine başladık. Anlaşmaya imza atan tum hemşehrilerimize teveccuhlerinden dolayı teşekkur ediyorum" dedi.
Projede emeği gecen herkese teşekkurlerini ileten Mevlana Mahallesi sakinlerinden Ergin Turhan ise, "Bir muteahhit olarak, sektorun icerisinden gelen biri olarak boyle bir projeyi bu şartlarda bize sunan başta Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ile Cevre ve Şehircilik Bakanımıza ve hukumetimize cok teşekkur ediyorum. İnşaat sektor temsilcisi ve vatandaş olarak belediyemizin belirlediği hak edişe gore dairemi sectim, sozleşmemi imzaladım. Hak sahibi olarak tum komşularımdan ricam bir an once sozleşmelerini imzalayarak surecin hızlanmalarına katkı koymalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bursa'nın kendi mimari ozelliklerinin gorunur kılındığı bir proje gercekleştirdiklerini altını cizen Başkan Oktay Yılmaz, "Bursa'nın kemerini, avlusunu da kullanarak bir proje gercekleştirdik. Gectiğimiz hafta hak sahipleri ile yaptığımız toplantıda projemiz ciddi bir beğeni toplamıştı. Yıkarak, yerinde donuşum yapacağımız bu proje Bursa icin Yıldırım icin ornek bir proje olacak" diye konuştu.
Bursa ziyaretinde Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a projeyi sunduklarını ifade eden Başkan Yılmaz sozlerini şu şekilde tamamladı.
"Sayın Kurum, projenin her aşamasında, gerekli kanun değişiklikleri noktasında, projenin yurutulmesi ve finansal noktada bizlerin destekcisi oldu. Cevre ve Şehircilik Bakanımıza, Bursalı milletvekillerimize, Buyukşehir Belediye Başkanımıza ve kıymetli hemşehrilerimize katkılarından dolayı teşekkur ediyorum." - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı