Yılın futbolcusu Yusuf Yazıcı, yılın en iyi futbol takımı Başakşehir oldu
Yılın en iyi sporcuları; Emre Sakcı, Hatice Kubra İlgun, Sumeyye Boyacı, Fatma Uruk ve Cedi Osman
Kadın Ritmik Cimnastik Milli Takımımız yılın en iyisiYılın en iyi cıkış yapan federasyonu, Suat Celen başkanlığındaki Turkiye Cimnastik FederasyonuYılın antrenorleri ise Emre Sakcı'ya şampiyonluklar kazandıran Turker ve Bahar OktayBakırkoy Ata Spor Kulubu Ozel Odulu, ırkcılık konusunda bir milat yaşatan Pierre Webo'ya gittiKaan ULKER/ İSTANBUL, - Sporda 2020 yılının en iyileri belli oldu. Ulkemizi temsil eden sporcular, antrenorler, kulupler ve yoneticilerin başarılarının taclandırıldığı 'Bakırkoy Ata Spor Kulubu Sporun Enleri' odullerinde kazananlar acıklandı. Bakırkoy Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi duzenlenen yarışmada, yılın futbolcusu Yusuf Yazıcı, yılın en iyi futbol takımı Başakşehir oldu. Yılın en iyi sporcuları; Emre Sakcı, Hatice Kubra İlgun, Sumeyye Boyacı, Fatma Uruk ve Cedi Osman olarak belirlenirken, Kadın Ritmik Cimnastik Milli Takımımız yılın en iyisi secildi. Yılın en iyi cıkış yapan federasyonu, Suat Celen başkanlığındaki Turkiye Cimnastik Federasyonu oldu. Yılın antrenorleri ise Emre Sakcı'ya şampiyonluklar kazandıran Turker ve Bahar Oktay. Juri ozel odulu ırkcılık konusunda bir milat yaşatan Pierre Webo'ya gitti.Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hatay Buyukşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lutfu Savaş spora ve sporcuya hizmetlerinden dolayı yılın 'spor insanı' secildiler. Yılın en iyi projesi 3 Buyukler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahce ve Galatasaray kuluplerinin başkanları Ahmet Nur Cebi, Ali Koc ve Mustafa Cengiz'in SMA Tip 1 hastası Pamir bebeğin tedavisi icin başlattıkları yardım kampanyası oldu.Juri ayrıca; 9 yıl sonra Formula 1 yarışlarının yeniden İstanbul'a gelmesini sağlayan Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak, spora katıları ve başarılarından dolayı İstanbul Genclik ve Spor İl Muduru Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul Buyukşehir Belediyesi Spor Kulubu Başkanı Fatih Keleş, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Guneş, Genclik ve Spor Gonulluleri Derneği Başkanı Şenol Guneş, Spor İstanbul Genel Muduru İ.Renay Onur, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yucel, Amasya Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu'nu da odule layık gordu.Odul toreni icin Bakırkoy Ataturk Spor ve Yaşam Koyu'nde bir basın toplantısı duzenlendi. Toplantıda acıklamalarda bulunan, odul toreninin organizatorluğunu ustlenen Bakırkoy Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Muduru Sait Babaoğlu, "Gectiğimiz yıl cok guzel bir ortamda, ornek olacak şekilde duzenlediğimiz 'Sporun enleri' bizleri de cok mutlu etti. Bu sene de ondan daha guzelini duzenlemeyi planladık ama sizler de takdir edersiniz ki insanlık olarak cok buyuk bir sınavdan geciyoruz. Bu yıl bunun devamını bu şekilde yapmayı planladık. Bu surecte juri uyelerimiz buyuk bir hassasiyet gosterdiler. Umarım temelde de amaclamış olduğumuz gibi bu oduller Turk sporunu, şampiyon olacak gencleri motive eder; başarılı olan spor adamlarının, sporcularımızın da bu başarısına ışık tutmuş oluruz" diye konuştu.Bakırkoy Belediyesi Başkanvekili Mahir Celik ise "Bakırkoy Ata Spor Kulubu ve Bakırkoy Belediyesi'nin birlikte duzenlemiş olduğu 'Sporun enleri' programında, başta secici kurul olmak uzere tum yonetici arkadaşlara cok teşekkur ediyorum" dedi.Bakırkoy Ata Spor Kulubu Genel Muduru Yusuf Garip de Bakırkoy Belediyesi ve Bakırkoy Ata Spor Kulubu'nun yıllardır pek cok projede birliktelik sağladığını, bu birliktelikten cok guzel ve başarılı işler ortaya cıktıkca da cok mutlu olduklarını dile getirdi.GALATASARAY KULUBU BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ: BİR SMA VAKFI DERNEĞİ KURULMASINI İSTİRHAM EDİYORUMYılın en iyi birlikteliği 3 Buyukler'in SMA Tip 1 hastası Pamir bebeğin tedavisi icin başlattıkları yardım kampanyası olurken Galatasaray Spor Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz bu konuda secici kurula video gondererek şu ifadeleri kullandı: "Cok değerli Bakırkoy Belediye Başkanı sevgili Bulent Kerimoğlu ve sevgili Bakırkoy Ata Spor Kulubu Başkanımız Prof. Dr. Murat Bulbul'e cok teşekkur ediyorum. Oncelikle sizin gibi insanların bu tip etkinlikleri duzenlediği icin toplum adına, Galatasaray değil Turkiye olarak sizlere cok teşekkur ediyorum ve tebrik ediyorum. Ozellikle SMA hastalarına duyduğunuz ilgi, onların iyileşmesi icin yapacağınız katkı ve buna beni layık gormeniz beni cok duygulandırdı. Nasıl Kalp Vakfı, Bobrek Vakfı varsa, bir SMA vakfı derneği kurulmasını istirham ediyorum ve SMA hastalarına, yavrularımıza şifa getirmesini diliyorum. Başkanlarımızı bir kez daha kutluyorum."YUSUF YAZICI: ODUL KAZANAN TUM SPORCULARI KUTLUYORUMLille forması giyen ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez hat-trick yaparak tum Turkiye'yi gururlandıran A Milli oyuncu Yusuf Yazıcı ise Fransa'dan gonderdiği videoda, "2020 sporun enleri odul toreninde beni yılın sporcusu secen juri uyelerine teşekkur ediyorum. Diğer odul kazanan sporcuları da tebrik ediyorum. 2021'in daha sağlıklı, huzurlu, mutlu şekilde bir yıl olmasını temenni diyorum. Tekrardan teşekkur ederim" şeklinde konuştu.OKAN BURUK: BUNU HAK ETMEK İCİN COK CALIŞTIKMedipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk ise videolu mesajında, "Bize verdiğiniz bu değer, bu odul icin Bakırkoy Ata Spor Kulubu'ne teşekkur ediyorum. Bunu hak etmek icin cok calıştık, inşallah bundan sonraki yıllarda da aynı başarılı tekrar gosteririz. Hepinize cok teşekkurler" ifadelerini kullandı.CEDİ OSMAN: TEŞEKKUR EDERİMNBA takımlarından Cleveland Cavaliers forması giyen milli sporcu Cedi Osman da şunları kaydetti: "Bakırkoy Ata Spor Kulubu'ne, beni yılın basketbolcusu odulune layık gordukleri icin teşekkur ederim."VURAL AK: ULKEMİZ ADINA 2020 YILININ EN KIYMETLİ ORGANİZASYONUFormula 1 yarışlarının 9 yıl sonra İstanbul'a gelmesini sağlayan Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise "Ata Spor Kulubu'nun duzenlediği yılın enleri odul toreninde, juri ozel odulunu almaktan dolayı buyuk mutluluk duyuyorum. Bu odulu, ulkemiz adına 2020 yılının en kıymetli organizasyonu olan, yuksek başarıyla organize ettiğimiz Formula 1 yarışlarından dolayı almaktan da ayrıca cok mutlu etti. Ata Spor Kulubu'ne, tum yoneticilerine ve kıymetli juri uyelerine şahsım ve Intercity adına cok teşekkur ederim" ifadelerini kullandı.EMRE SAKCI: DEĞERLİ JURİ UYELERİNE TEŞEKKUR EDERİMFenerbahce Spor Kulubu'nun milli yuzucusu Emre Sakcı da "Beni bu odule layık goren Ata Spor Kulubu'ne, değerli juri uyelerine cok teşekkur ederim" dedi.TURKER OKTAY: BİZLERİ GURURLANDIRDIYuzme Milli Takımlar Antrenoru ve Fenerbahce Spor Kulubu Yuzme Şubesi Teknik Direktoru Turker Oktay, "Bildiğiniz gibi sporcum Emre Sakcı, yuzme branşında 3 tane Avrupa rekoru kırarak hem Turkiye'yi hem de bizleri gururlandırdı. Bu bağlamda beni yılın antrenoru odulune layık goren Bakırkoy Ata Spor Kulubu'ne ve tum juri uyelerine buradan teşekkur etmek istiyorum" ifadelerini kullanırken, Emre Sakcı'nın bir diğer antrenoru Turkiye Yuzme Milli Takım Antrenoru ve Fenerbahce Spor Kulubu Antrenoru Bahar Oktay ise "Ulkemize kazandırdığımız başarılar icin cok gururluyum. Bakırkoy Ata Spor Kulubu'ne ve bizleri bu odule layık goren juri uyelerine cok teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.FATMA URUK: SPORTİF HAYATIMIN İLK ODULUDunya rekortmeni serbest dalışcı Fatma Uruk aldığı ilk odul olduğunu hatırlatarak, "2020 benim icin zor olduğu kadar, başarılı ve de anlamlı bir yıldı. Dolayısıyla bu odulun bu sene gelmiş olması benim icin cok buyuk anlam ifade ediyor. Aynı zamanda bir onemi daha var; sportif hayatımın ilk odulu olarak tarihe gecti. Bu nedenle Bakırkoy Ata Spor Kulubu'nun değerli yoneticilerine ve tum juri uyelerine bu odule beni layık gordukleri icin teşekkur ediyorum ve soz veriyorum; Turkiye'ye donduğumde yeni odullerle, yeni rekorlarla tekrar goruşeceğiz" dedi.Bakırkoy Ata Spor Kulubu ve juri uyelerinin belirlediği 2020 yılının en iyileri arasında spor medyasının calışmaları da odullendirildi. Secici Kurul Başkanı, Bakırkoy Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Muduru Sait Babaoğlu'nun basın toplantısında acıkladığı isimler şoyle: -YILIN SPOR İNSANI ODULUDR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU (T.C. GENCLİK VE SPOR BAKANI)LUTFU SAVAŞ (HATAY BUYUKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI)-YILIN EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ODULUGALATASARAY KULUP BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ-FENERBAHCE KULUP BAŞKANI ALİ KOC-BEŞİKTAŞ KULUP BAŞKANI AHMET NUR CEBİ-YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU: YUSUF YAZICI-YILIN EN İYİ FUTBOL TAKIMI : BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULUBU-YILIN EN İYİ TAKIMI: KADIN RİTMİK CİMNASTİK GRUP MİLLİ TAKIMIKAMELİA DUNAVSKA (Antrenor), Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar, Defne Alpaslan, İrem Okcun (Oyuncular)-YILIN EN İYİ CIKIŞ YAPAN FEDARASYONU: TURKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU - SUAT CELEN-YILIN EN İYİ ERKEK SPORCUSU: EMRE SAKCI-YILIN EN İYİ KADIN SPORCUSU: HATİCE KUBRA İLGUN-YILIN OSMAN CULLU OZEL ODULU: SUMEYYE BOYACI-YILIN EN İYİ ANTRENOR ODULU: TURKER OKTAY - BAHAR OKTAY-YILIN EN İYİ BASKETBOLCUSU: CEDİ OSMAN-2020 YILI EN İYİ CIKIŞ YAPAN SPORCUSU: OĞULCAN BAYKAN-YILIN EN İYİ SPOR KULUBU: İSTANBUL BUYUKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULUBU-YILIN FAİR- PLAY ODULU: MEHMET KUCUKDURMUŞ (Alanya Kestelspor-Yatağanspor macında gol pozisyonuna giren aynı zamanda gol krallığı yarışında lider olan Kestelsporlu Mehmet Kucukdurmuş, rakibi Yatağansporlu futbolcunun sakatlanması uzerine, topu taca atarak oyunu durdurması nedeniyle bu odule layık goruldu)-BAKIRKOY ATA SPOR KULUBU OZEL ODULU: PİERRE WEBÓ (8 Aralık'taki PSG-Başakşehir macında ırkcılığa karşı direnişi futbol sahasında başlattığı icin)**2020 YILI JURİ OZEL ODULLERİ**FATMA URUK - MİLLİ SERBEST DALIŞCINAZ ARICI - MİLLİ PATENCİPROF. DR. BURHANETTİN HACICAFEROĞLU - İSTANBUL GENCLİK VE SPOR İL MUDURUŞENOL GUNEŞ - GENCLİK VE SPOR GONULLULERİ DERNEĞİ BAŞKANIADEM MURAT YUCEL - ALANYA BELEDİYE BAŞKANIALİ VURAL AK - İNTERCİTY RENT A CAR BAŞKANIALP KARGI - AMASYA MERZİFON BELEDİYE BAŞKANIM.RIDVAN FADILOĞLU - ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI-YILIN SPORA HİZMET ODULU: MANSUR GUNEŞ - İBB DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANI-YILIN SPOR YONETİCİSİ: RENAY ONUR - SPOR İSTANBUL GENEL MUDURU-2020 YILI TURK SPORUNA KATKI ODULU: MEHMET İLKER AYCI - TURK HAVA YOLLARI YONETİM KURULU BAŞKANI-YAŞAM BOYU ODULU: HALİL KILICOĞLU-TURK FUTBOLUNA KATKI ODULU: ALTINORDU SPOR KULUBU-SEYİT MEHMET OZKAN**BASIN ODULLERİ**-EN İYİ SPOR SPİKERİ : EMRE TİLEV - TİVİBU-EN İYİ SPOR WEB SAYFASI: FATİH ŞAMLIOĞLU - SPORX GENEL YAYIN YONETMENİ-EN İYİ SPOR GAZETESİ: ZEKİ UZUNDURUKAN - FOTOMAC GAZETESİ-EN İYİ SPOR SAYFA TASARIMI: ASLIHAN CİL/ ZAFER BUYUKAVCI - FANATİK (PANORAMA SAYFASI İLE)-EN İYİ SPOR HABERİ: YASİN YILDIRIM - SOZCU GAZETESİ (YUSUF YAZICI ROPORTAJI İLE)-EN İYİ SPOR RADYOSU: BARIŞ ERTUL - RADYOSPOR GENEL YAYIN YONETMENİ-EN İYİ SPOR YAZARI: KEMAL BELGİN-TURKİYE GAZETESİ-EN İYİ SPOR KANALI: TRT SPOR - MEHMET BUĞRA ŞAHİN-EN İYİ SPOR PROGRAMI: 90 A - CUNEYT ŞEN-EN İYİ SPOR ROPORTAJI: NTV - KIRILMA NOKTASI - EMEK EGE (VOLKAN DEMİREL ROPORTAJI İLE)-SPORA YER VEREN HABER KANALI ODULU: NAZLI CELİK-STAR TV