Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Japonya merkezli Techno Associe şirketinin Cekya'da faaliyet gosteren fabrikasının Genel Muduru Kenichiro Iwano'u makamında ağırladı. Ziyarette Manisa'da faaliyet gosteren firmalar ile tedarik zinciri kurulması hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası uyelerine yeni pazar alanları oluşturmak ve Manisa iş dunyasına yeni iş bağlantıları kurmak adına calışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Pandemi donemi olmasına rağmen yabancı heyet temsilcileri ile gerek video konferans yoluyla gerek ise Covid-19 onlemleri alınarak yapılan yuz yuze goruşmeler ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ulke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu bağlamda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Japonya merkezli Techno Associe şirketinin Cekya'da faaliyet gosteren fabrikasının Genel Muduru Kenichiro Iwano'u makamında ağırladı. Manisa TSO Hizmet Binasında gercekleşen ziyarette Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinator Vekili Cansu Uyar, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Uzmanı Mustafa Coşkun ve Manisa TSO Kurumsallaşma ve Devlet Destekleri Temsilcisi Mehmet Can Cakar hazır bulundu.
"Uyelerimize yeni pazarlar oluşturmak adına onemli bir ziyaret"
Yabancı sermayenin ulke ekonomisi acısından cok onemli olduğunu ifade eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, "2020 yılı hepimiz icin zor geciyor. Malum pandemi donemi tum dunyada olduğu gibi ulkemizde de olumsuzluklara yol actı. Ama pandeminin oluşturduğu tum olumsuzluklara rağmen Manisa guclu sanayisi ile uretmeye, katma değer oluşturmaya devam etti. Uyelerimiz ozverili şekilde calışmalarını surdurdu. Biz oda olarak bu surecte yaptığımız goruşmeler ile uyelerimize yeni pazarlar oluşturma adına buyuk calışmalar yaptık. Ozellikle Afrika ulkeleri ve Turki Cumhuriyetler ile yaptığımız goruşmeler ile arz ve talep doğrultusunda uyelerimize yeni pazar alanları oluşturmaya calıştık. Bugun de Japonya'nın koklu şirketlerinin başında yer alan Techno Associe şirketinin Cekya'da faaliyet gosteren fabrikasının Genel Muduru Kenichiro Iwano'yu odamızda ağırladık. Turkiye ve Japonya arasında tarihe dayanan koklu bağlar vardır. İki ulke halkı da birbirlerine sempati ile bakarlar. Ayrıca Manisa'mızda faaliyet gosteren Mitsubishi Electric, Sumika Polymer Compounds, İnci GS Yuasa Aku, Sarten Ambalaj ve TOYO Matbaa Murekkepleri gibi yuzde 100 Japon veya Japon sermayesi ortaklı firmalar yer almaktadır. Biz Manisa iş dunyası olarak yeni yatırımlara, yeni satış alanlarına kapımız sonuna kadar acık. Manisa'mız OSB'leri ile dunyanın gozde yatırım kentleri arasında yer alıyor. Bugun de ne adımlar atabiliriz ne yapabiliriz bunları konuştuk. Olumlu bir goruşme gercekleştirdik. Ozellikle beyaz eşya ve otomotiv yan sanayi sektorunde faaliyet gosteren uyelerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunduk" dedi.
"Turkiye cazibe merkezi haline geldi"
Sozlerine devam eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Pandemi donemin getirdiği zorluklar kadar yarattığı fırsatlarda var. Bu acıdan Techno Associe Group gibi buyuk firmalar tedarik zincirlerini Asya'dan Turkiye kaydırmak istiyor. Cunku Turkiye onlar icin guvenilir bir liman. Pandemi ile birlikte sanayimiz tedarik zinciri kapsamında cazibe merkezi haline geldi. Bu konuda Kenichiro Iwano ile detaylı olarak konuştuk. Firmalarımız hakkında bilgiler verdik. Firmalarımız ile yapılacak anlaşmalar ile Manisa iş dunyasının ihracat hacmini arttırmak istiyoruz. Bu acıdan her iki taraf icinde cok olumlu ve verimli bir goruşme oldu. Manisa'da guclu bir tedarik zinciri oluşturup firmalarımıza destek olmak istiyoruz. Onumuzdeki gunlerde somut adımlar atıp uyelerimize yeni pazarlar oluşturacağız" dedi.
Firma 11 ulkede faaliyet gosteriyor
Techno Associe Group Japonya'da 28 fabrikası ve dunya capında 11 ulkede 23 fabrikası bulunuyor. Japonya'nın koklu firmalarının başında yer alan Techno Associe Group Kuzey Amerika'da ABD ve Meksika, Avrupa'da Cekya ve Almanya, Asya'da ise Tayvan, Singapur, Tayland, Endonezya, Cin, Vietnam, Malezya'da toplamda 51 fabrika ile muşterileri hizmet veriyor. 1804 Osaka'nın Nagahoribashi bolgesinde pirinc metal işleme faaliyeti ile kurulan gunumuze kadar faaliyetlerine aralıksız devam eden Techno Associe Group, Manisa Ticaret ev Sanayi Odası ev sahipliği ile Manisa Sanayisi hakkında bilgi aldı.
Toplantının ardından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz gunun anısına Manisa'ya ozgu hediyeleri Kenichiro Iwano'ya takdim etti. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı