Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gercekleşen Dunya Kupası'nda serbest stilde Muhammet Nuri Kotanoğlu, finalde karşılaştığı Rus rakibi Akhmed Usmanov'a yenilerek 79 kiloda dunya ikincisi olarak gumuş madalya kazandı. Kotanoğlu, Dunya ikinciliği unvanını ADU'ye hediye etti.
Azerbaycanlı, Romanyalı, Slovakyalı ve Ukraynalı rakiplerini eleyerek turnuvanın son gununde finalde Rus rakibi Akhmed Usmanov'a yenilen Adnan Menderes Universitesi oğrencisi Muhammet Nuri Kotanoğlu, gumuş madalyayla 79 kiloda Dunya ikincisi unvanına sahip oldu. Aynı turnuvada Bir diğer ADU oğrencisi Cengiz Arslan da bronz madalya ile 72 kiloda grekoromen stilde dunya ucuncusu olmuştu.

ADU Rektoru Prof. Dr. Osman Selcuk Aldemir, şampiyon oğrenciyi tebrik ederek "Okulumuz ve oğrencimiz adına son derece guru verici bir haber. Hem oğrencimizi hem de şampiyonada birlikte calıştığı hocalarını kutluyorum. Muhammet daha once okulumuza Avrupa Şampiyonu olarak gelmişti, şimdi 'Dunya İkincisi' unvanıyla geldi. Ben onumuzdeki donemde daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Spor Bilimleri Fakultesi Dekan Yardımcısı Doc. Dr. Reşat Kartal oğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Fakultemiz 'Şampiyonların Okulu' olarak anılıyor, Muhammet gibi gurur duyduğumuz bir suru şampiyon oğrencimiz var. Gectiğimiz hafta icinde Cengiz Arslan da dunya ucuncusu olup bizleri gururlandırmıştı. İnşallah onlar da alttan yetişen kardeşlerine, okul arkadaşlarına hem iyi bir ornek hem de ozellikle doğru yonlendirme konusunda iyi birer rehber olacaklar. Başarı bir takım calışması, biz okulumuzda oncelikle bunu oğretiyoruz ve disiplinin doğru calışmayla birlikte sporcuyu mutlak başarıya gotureceğini onlara anlatıyoruz. Emeği gecen hocalarımızı ve gururumuz oğrencilerimizi kutluyor, gozlerinden opuyorum" dedi.
Mindere altın madalya icin cıktığını ancak musabakanın istediği gibi gitmediğini ifade eden Muhammet Nuri Kotanoğlu onumuzdeki surecte daha iyi dereceler hedeflediğini belirterek; "Gonul isterdi ki 'Dunya Şampiyonu' unvanını Turkiye'ye getirelim ama ikincilik nasip oldu. Onumuzdeki yıllarda 'Dunya Şampiyonu' unvanını ulkemize getirmek icin elimden gelenin fazlasını yapacağım. Final umduğumuz gibi olmadı. Yine de buna şukurler olsun diyorum. 22 ulkeden sporcular katıldı bu yarışmaya ve ulkemiz kursudeki 3 ulkeden bir oldu. Ben ulkemize daha once Avrupa Şampiyonluğu unvanını getirmiştim. İnşallah onumuzdeki yıllarda 'Dunya Şampiyonu' unvanını da getireceğim" dedi.
Şampiyonada ADU'nun onemli dereceler aldığının altını cizen Kotanoğlu, "Grekoromen stilde Aydın Adnan Menderes Universitesi farkını ortaya koydu ve universitemizden arkadaşlarımız bircok derece elde etti. Hepsiyle goruşme fırsatımız olmasa da gonullerimiz bir. Hepsini tebrik ediyorum. Ulkemiz ve okulumuz adına buyuk bir başarı diye duşunuyorum. Avrupa Şampiyonluğunu okulumuza getirmiştim; dunya ikinciliği unvanı da okulum Aydın Adnan Menderes Universitesine armağan olsun. Uzerimde emeği olan hocalarıma cok teşekkur ediyorum. Sporcu kardeşlerime ve gureşci arkadaşlarıma da inandıktan sonra başarılmayacak hicbir şeyin olmadığını ifade etmek isterim. İnşallah Olimpiyat Şampiyonalarında, Avrupa Şampiyonalarında madalyalar getireceğiz" dedi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı