Acık oğretim fakultesi oğrencileri AOF sınavı hakkında detayları merak ediyor. Henuz sınava girmeyenler AOF sınav tarihlerini araştırırken sınava girenler ise AOF sınav tarihleri ne zaman acıklanacak merak ediyor. Peki, AOF sınavları son gun ne zaman? AOF sınav giriş ekranı! AOF sınavları ne zaman acıklanacak?
[h=3]AOF SINAVLARI SON GUN NE ZAMAN?[/h][h=3]SINAV TARİHLERİ[/h]Guz Donemi Cevrim İci (Online) Ara Sınavı

12-13-14 Aralık 2020 19-20-21 Aralık 2020
Guz Donemi Donem Sonu Sınavı 16 - 17 Ocak 2021
Bahar Donemi Ara Sınavı 10 - 11 Nisan 2021
Bahar Donemi Donem Sonu Sınavı 29 - 30 Mayıs 2021
[h=3]AOF SINAVLARI NE ZAMAN ACIKLANACAK?[/h]AOF sınav soncuları online sınav donemlerinde sınavların bitiminden sonraki 1 hafta icinde acıklandı. Bu donem de sınav sonuclarının Aralık ayının sonuna kadar acıklanması bekleniyor.
AOF SINAV GİRİŞ EKRANI!
ANADOLU UNİVERSİTESİ ACIKOĞRETİM, İKTİSAT VE İS¸LETME FAKULTELERİ
OĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ESASLARI
1- Bu duzenleme Anadolu Universitesi merkezî acıkoğretim ve uzaktan oğretim
sistemine gore eğitim-oğretim yapan Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakultelerindeki
donemlik-kredili sisteme dayalı olarak yurutulen program ve bolumlerin olcme ve
değerlendirmesinde kullanılacak değerlendirme sistemine ilişkin usul ve esasları
belirler.
2- Bu esaslar, 3/9/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Anadolu
Universitesi Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakulteleri Eğitim-Oğretim ve Sınav
Yonetmeliği"ne dayanılarak hazırlanmıştır.
3- Bir donemde her ders icin coktan secmeli 1 ara sınav ve donem sonu sınavı gozetimli
olarak yuz yuze ve/veya cevrimici yapılır. Bununla birlikte dersin ozelliğine gore ara
sınav; yazılı, sozlu, odev, uygulama, proje vb. olcme-değerlendirme araclarıyla da
yapılabilir. Klasik veya test olarak yapılabilecek sınavların tarihleri ilgili birim
yonetim kurulu tarafından belirlenir. İlgili birim yonetim kurulu kararıyla belirlenen
programlarda ve derslerde yazılı/sozlu olarak kısa sınav, odev ve uygulama gibi
değerlendirmeler de yapılabilir.
4- Coktan secmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir
test icin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dortte biri cıkartılır. Elde
edilen sonuc ile bir sorunun puan değeri carpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu
sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir.
5- "Başarı Notu", donem ici notları ile donem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır.
Donem ici notları; ara sınav, kısa sınav, sozlu sınav, odev ve uygulamalı calışmalara
verilen notlardan oluşur.
6- Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, donem sonu sınav notunun
%70'i alınarak "Başarı Notu" hesaplanır. Odev uygulaması olan derslerde yapılan
sınavlar sonucunda alınan notların "Başarı Notu"na katkısı; ara sınav notunun %30'u,
odev notunun %20'si, donem sonu sınav notunun %50'sidir.
7- İngilizce Oğretmenliği Lisans Programındaki oğretim dili Turkce olan derslerin
sınavlarından alınan notların başarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30'u, donem
sonu sınav notunun ise %70'idir. Oğretim dili İngilizce olan derslerin sınavlarından
alınan notların "Başarı Notu"na katkısı ise; ara sınav notunun %40'ı, donem sonu
sınav notunun ise %60'ıdır.
8- "Başarı Notu"nun hesaplanmasında, virgulden sonra iki basamak gosterilir.
9- Merkezî Acıkoğretim ve Uzaktan Oğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu"
alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve
İngilizce Oğretmenliği Lisans Programında oğretim dili İngilizce olan dersler dışında
30'dur.
10- "Başarı Notu" alt sınırın altında olan oğrencilere FF harf notu verilir.
11- 30 ve uzerinde "Başarı Notu"na sahip oğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar
ders uygulamaları ve İngilizce Oğretmenliği Lisans Programında oğretim dili İngilizce
olan dersler dışında) oğrenci sayısı 30 ve uzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:
(a) "Başarı Notu" 30 ve uzerinde olan oğrencilerin puanları normalleştirilmiş z
değerlerine donuşturulur. Bu amacla birim normal dağılım icin hazırlanmış olan
z tablosundan yararlanılır. Normalleştirilmiş z değerleri bulunurken once
oğrencinin puanının bulunduğu gruptaki başarı yuzdesi hesaplanır. Bu yuzdeye
karşılık gelen z değeri, z tablosundan yararlanılarak tespit edilir.
(b) Oluşan normal dağılım, normalleştirilmiş z değerlerine dayalı olarak 10 adet
gecer not bulunduğundan 10 dilime ayrılır.
(c) Oğrenci sayısının 30 ve uzeri olduğu durumlarda her bir dilimin harf notu
karşılığı, normalleştirilmiş z değerlerine gore atanır