KORONAVİRUS ile mucadele kapsamında hafta sonunda ilan edilen 56 saatlik sokağa cıkma kısıtlamasını Esenler'de ihlal ederken yakalananların yanıtları duyanları şaşırttı.
Esenler Dortyol Meydanı başta olmak uzere ilcenin ceşitli kesimlerinde gorevlendirilen polisler, sokağa cıkma kısıtlamasına rağmen dışarıda bulunanları durdurarak kimlik ve izin belgeleri olup-olmadığını kontrol etti. Birlikte yuruyen cifti durduran polis nereye gittiklerini sorunca "Markete" yanıtını aldı. Yanlarında kimliklerinin olmadığını one suren cift marketlerin hafta icinde olduğu gibi saat 20.00'ye kadar acık olduğunu duşunduklerini alışveriş icin cıktıklarını savundu. Durdurulan 17 yaşındaki bir genc kısıtlama kapsamında kapalı olması gereken iş yerini saat 22.00 olmasına rağmen temizlemekten donduğunu iddia etti.

SİYASİ PARTİ YONETİCİSİYMİŞ
Durdurulan bir kişi "Siyasi parti yoneticisi" olduğunu one surerek kimliğini vermeden meydandan uzaklaşmak istedi. Bu kişi kimliğinin otomobilinde olduğunu savunarak uzaklaşmak isterken polis tarafından durduruldu. Ekmek almaya gittiği sırada durdurulduğunu one suren bir kişi polisin kimliğini ısrarla istemesi uzerine eşinden bunun fotoğrafını istetmek zorunda kaldı.
KAPALI KAFEYİ SOKAĞA CIKMA KISITLAMASINDA TEMİZLEMİŞ
Sokağa cıkma kısıtlamasında durdurulan bir genc faaliyetleri tumuyle durdurulan bir kafeden geldiğini soylerken, kendisini goruntuleyen gazeteciye "Beni goruntuleme, kameranı kırdırtma bana" diyerek tepki gosterdi. Aynı evde kaldıklarını soyleyen 4 genc de neden dışarıda oldukları sorulunca ayrı ayrı "Ekmek almaya gidiyorum" iddiasında bulundu. Sokağa cıkma yasağını ihlal edenler icin polis memurları ayrı ayrı tutanak tutarak cezai işlem uygulanması icin Esenler Kaymakamlığı'na gonderdi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İhsan Dortkardeş