Dun akşam duşunurken ve biraz uzerinde uğraştığım boyle bir mykod yapısı geldi aklıma. Diğer forum yazılımlarında boyle bir ozellik mevcut fakat mybbde bulunmuyordu. Neden mybb'de olmasın dedim ve bugun MCTR'deki ekip arkadaşlarımın fikir ve yardımlarıyla mykod olarak bunu mybb'ye de sağladık.
Konu icerisinde orneğin bir yazıya link veriyoruz buraya tıklayın diye yazıya link verdik fakat ustune mouse ile gidince title cıkmıyor bizde bu title cıksın diye mykod hazırladık.
Bu seo acısından bizlere +1 puan kazandıracak bir işlemdir. Orneğin sitenizin anahtar kelimesini konu icerisinde gecirirsiniz ve link verirsiniz. Bunda birde title olursa google icin gerekli olan tum şeyleri sağlamış oluyorsunuz.
Aynı zamanda konu icerisinde ki linklerimizi nofollow ozelliğide ekleyebildiğimiz gibi,her yonden geliştiriebilir bir mykoddur. Tooltip vs ekleyerekde stil yapabilirsiniz kendinize.
MyKod Yapımı:
MyKod Başlığı:
Konu İcindeki Link Verilmiş Yazılara Title Ekleme
Kısa Bilgi:
Konu icerisinde link verilmiş yazılara title etiketi eklenmesini sağlar.
Duzenli İfade:
PHP: (.*?) Yerine Gosterilecek İfade:
PHP: $2 Aktif Edilsin Mi ? seceneğini evet secip kaydediyoruz.
MyKod Goruntusu:
Yerine gosterilecek ifade kısmına class atayarak farklı bir şekilde stilde title etiketini gostermeyi sağlayabilirsiniz. Orneğin benim yaptığım gibi tooltip ekleyerek bu şekilde sağladım.
Peki class vs nasıl ekleyeceğiz diyenler icin yerine gosterilecek ifadeyi şu şekilde duzenleyebilirsiniz kendinize gore.
PHP: $2 class="tooltip" yazan kısmı kendinize gore css ile hazırlayabilirsiniz oraya tooltip değilde ali veli vs yazabilirsiniz. Geliştirmesi,şekillendirmesi tamamen size kalmış birşeydir. Normal,duz şekilde kullanarım diyenler direkt konuda ki gibi eklediklerinde istediklerine ulaşmış olacaklardır.
Ayrıca bu ozelliği 1.8 ve 1.6 surumlerinde sıkıntısız kullanabilirsiniz.