Oncelikle birazda okuyacaklarınızı sizlerle paylaşma fırsatı veren Webtekno'ya teşekkur ederim. Bugun sizlere 4-5 yaşlarındayken başlayan teknoloji merakımın beni nasıl yonlendirdiğini anlatacağım.
Bugun cok hatırlamıyorum ama ailemin anlattığına gore, bugun pek cok cocuğun yapabildiği gibi ben de 4-5 yaşlarındayken akıllı telefonları kurcalayıp akrabalarımızı arıyormuşum. Hatırladığım kadarıyla da teknolojik cihazlara olan bu ilgim, daha sonra babamın bilgisayarına yoneldi. Onun bilgisayarını bozduğum zamanlar da oldu ama yine de beni desteklemeye devam etti. Cunku bilgisayarlara olan merakımı biliyordu. Benim icin her şey bu şekilde başladı.

[h=2]Programlama oğrenmeye nasıl başladım?[/h] Yıl 2018. Maalesef ilkokulda programlama oğrenebileceğimiz bir teknoloji dersi gormuyorduk. Bu nedenle bir gun oğretmenimiz bize bir site gosterdi. Hatırladığım kadarı ile sitede yapbozlarla kodlama oğreniyorduk. Eve gider gitmez siteye kayıt oldum. Ancak derslerim nedeniyle yazılıma cok fazla vakit veremedim
Yaz tatiline girince yazılıma daha fazla vakit ayırabileceğim icin cok sevindim. Yapbozla kodlama oğreten sitenin başka bir surumu var mıdır diye araştırmaya başladım ve Scratch adında cocuklara ozel bir programlama dili olduğunu oğrendim. YouTube'dan Scratch eğitim videoları izleyip duruyordum. Oğrendiklerimi de her gun uygulamaya calışıyordum.
Tabii bu durum ailemi tedirgin etmeye başlamıştı. Nedeni de bilgisayarın başına oturduğumda uzun sureler boyunca kalkmıyor olmamdı. Bir sure sonra ailem, bilgisayara gunde bir saat sınırı getirdi. Aslında bu kural benim icin de iyi oldu, cunku gozlerim cok ağrımaya başlamıştı.

Scratch'i 2018'in Eylul ayında neredeyse tamamen oğrendim, ardından YouTube'da videoları karşıma cıkan Arduino'ya merak saldım. Bu videolardan Arduino ile nasıl robot yapıldığını oğrendim. Ancak şu an sorsanız Arduino'yu pek hatırlamayabilirim, cunku daha sonra pek ustunde durmadım.
2019'da yine internette gordupum Javascript ile tanıştım. Kendi internet sitemi yapmak cok değişik bir histi, insanın hoşuna gidiyordu ama Javascript'te epey zorlanmıştım. İlk başlarda kolay gelmişti ama porjelerde epey zorlandım. Yazdığım kodlar ya calışmıyor ya da ben nereye koyacağımı unutuyordum. İnternetten araştırma yaparak kendimi geliştirmeye devam ettim. Aynı zamanda halam mesleği olan grafik tasarımı bana oğretmeye başladı.
2020'de ise Python'a başladım. Cok zorlanacağımı biliyordum ama iş yazmaya gelince aşırı basit olduğunu anladım. Python ile cok sayıda temel duzeyde proje yaptım. Yaşıma gore epey oğrendiğimi duşunsem de hala bitiremedim. Son zamanlarda ise Linux'a merak saldım ve şu an Python ile birlikte Linux'u da oğrenmeye calışıyorum.
[h=2]Peki bu surecte ailem bana nasıl destek oldu?[/h] Aslında bana bilgisayar alarak, yazılım oğrendiğimi gorunce bana guvenerek, tablet ve telefon bozulur diye cekinmedikleri icin bana fazlası ile destek oldular. Halam ise bana grafik tasarım oğretti. Corel ve Adobe programlarına başladım, logo tasarlamayı oğreniyorum.
Programlama dillleri hakkındaki maceramı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Goruş ve onerilerinizi cok merak ediyorum, yorumlar kısmında paylaşırsanız sevinirim.